Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Spaghetti med valnøttboller

Spaghetti er en hit både hos voksne og barn. Her er en oppskrift på gode valnøtboller og tomatsaus.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Spaghetti er en hit både hos voksne og barn. Her er en oppskrift på gode valnøtboller og tomatsaus.



Dette trenger du til valnøttbollene:

100 g valnøtter
100 g løk
150 cream crackers (kjeks)
125 gul ost, norvegia eller Jarlsberg
3 egg
Salt

Kutt valnøtter ganske grovt, finhakk løken og sørg for å gi osten en god omgang juling i kjøkkenmaskinen. Kjeksene legger du inni et kjøkkenhåndkle og knuser med å slå dem på kjøkkenbenken. (Hvis den eller de du bor sammen med har litt sarte sjeler, kan du også bare presse kjeksene sammen inne i kjøkkenhåndkleet – med det er ikke fullt så gøy). Bland alt sammen med egg og form dem som små kjøttboller. Stek dem i stekepanne på middels høy varme til de blir gyldenbrune – og så skal de koke med sausen i en times tid.

Slik lager du sausen:

1 boks hakkede tomater
1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong, (gjerne økologisk)
1 løk i store biter
2 ss oregano
Salt og pepper etter smak
3-4 laurbærblad

Stek løk på svak varme i 10 minutter og kok opp i resten av ingrediensene. Tilsett og la det hele småkoke i ca. 1 time.
 
Kok spaghettien etter anvisning på pakken og servér!

Denne oppskriften er levert av Olav Birkeland og hans blogg Hobbykokken.

Se også:
Pasta og bønnesuppe
Superenkel fløtepasta