
Spaghetti med valnøttboller
Spaghetti er en hit både hos voksne og barn. Her er en oppskrift på gode valnøtboller og tomatsaus.


Spaghetti er en hit både hos voksne og barn. Her er en oppskrift på gode valnøtboller og tomatsaus.
Dette trenger du til valnøttbollene:
100 g valnøtter
100 g løk
150 cream crackers (kjeks)
125 gul ost, norvegia eller Jarlsberg
3 egg
Salt
Kutt valnøtter ganske grovt, finhakk løken og sørg for å gi osten en god omgang juling i kjøkkenmaskinen. Kjeksene legger du inni et kjøkkenhåndkle og knuser med å slå dem på kjøkkenbenken. (Hvis den eller de du bor sammen med har litt sarte sjeler, kan du også bare presse kjeksene sammen inne i kjøkkenhåndkleet – med det er ikke fullt så gøy). Bland alt sammen med egg og form dem som små kjøttboller. Stek dem i stekepanne på middels høy varme til de blir gyldenbrune – og så skal de koke med sausen i en times tid.
Slik lager du sausen:
1 boks hakkede tomater
1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong, (gjerne økologisk)
1 løk i store biter
2 ss oregano
Salt og pepper etter smak
3-4 laurbærblad
Stek løk på svak varme i 10 minutter og kok opp i resten av ingrediensene. Tilsett og la det hele småkoke i ca. 1 time.
Kok spaghettien etter anvisning på pakken og servér!
Denne oppskriften er levert av Olav Birkeland og hans blogg Hobbykokken.
Se også:
Pasta og bønnesuppe
Superenkel fløtepasta