
Spagetti Bolognese
Italiensk klassiker laget med nøtter, sopp og gulrot i en smakfull tomatsaus.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Italiensk klassiker laget med nøtter, sopp og gulrot i en smakfull tomatsaus.
Denne er litt skummelt lik kjøtt, det er bare å få sagt det. Men den smaker så mye bedre!
Retten lager du på en liten halvtime, så dette passer veldig godt som hverdagsmiddag. Server gjerne sammen med hjemmelaget hvitløksbrød.
Ingredienser til fire porsjoner:
2 desiliter valnøtter
4-5 aromasopp
1 gulrot
1 desiliter hvetemel
1 spiseskje soyasaus
2 teskjeer svart miso
Noen kvaster basilikum
2 spiseskjeer næringsgjær
Olje til steking
Tomtasaus:
4 hvitløksfedd
Olje til steking
2 teskjeer tørket oregano
1 boks knuste tomater
1 spiseskje brunt sukker
2 spiseskjeer plantemelk (ikke kokos)
Spagetti:
4 teskjeer salt
400 gram spagetti
Basilikum til servering
Framgangsmåte:
Ha valnøtter i en kjøkkenmaskin/blender og kjør i noen sekunder til du har grove biter. Skjær sopp og gulrot i mindre biter og ha i. Tilsett også hvetemel, soyasaus, miso, basilikum og næringsgjær. Bruk pulse-funksjonen, om du har, og kjør noen få runder til du har en grov masse.
Varm opp oljen i medium/høy varme i en panne. Ha i blandingen fra kjøkkenmaskinen og stek mens du jevnlig vender på blandingen og passer på at den ikke brenner seg. Alle bitene skal være gylne, og blandingen begynner å feste seg litt.
Tomatsaus:
Finhakk hvitløken. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte og stek hvitløken til den er gyllen. Ha i oregano og bland sammen med løken, la det sure en lite minutt til. Hell over tomatene og kok opp. La det småkoke i 10-15 minutter. Ha i sukker og plantemelk, skru ned varmen og la sausen surre til spagettien er ferdigkokt.
Spagetti:
Kok opp 4 liter vann til spagettien. Ha i de 4 teskjeene med salt. Når det koker har du i spagetti, denne skal kokes til al dente-konsistens.
Rett før servering blander du sammen valnøttblandingen og tomatsausen. Server over spagettien i dype skåler, topp eventuelt med litt frisk basilikum.
Denne oppskriften er levert av Mari Hult og hennes blogg Vegetarbloggen
Se også:
Ravioli med rød pesto
Bakt italiensk squash med fyll