
Sopprisotto
Nå er det soppsesong! Hva med å feire med en deilig kjøttfri risotto med fersk skogsopp?


Nå er det soppsesong! Hva med å feire med en deilig kjøttfri risotto med fersk skogsopp?
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- Olivenolje
- 350 gram (4 dl) risotto-ris (jeg brukte carnaroliris fra Casa Di Luca)
- 1 liter buljong (jeg brukte vegetarisk «kylling»-buljong fra iherb.com)
- 200 gram fersk sopp (jeg brukte sjampinjong)
- 4-5 dl tørr hvitvin
- Salt og pepper
- Litt sitron
Slik går du fram
Begynn med å koke opp buljongen i en egen kjele. Skjær så soppen i skiver og stek i litt olje i en panne, krydre gjerne med litt salt og pepper. Sett dette til side. Finhakk så sjalottløk og hvitløk og stek i litt olivenolje i noen få minutter i en annen kjele.
Tilsett risen og stek i et par minutter til. Tilsett så vinen og la det koke inn. Pass på så det ikke brenner seg. Reduser til middels varme og tilsett litt og litt varm buljong over de neste 15-20 minuttene ca. til alt er kokt inn. Halvveis inn i denne prosessen tilsetter du soppen. Til slutt presser du litt sitron i, og smaker til med salt og pepper.
Jeg serverte dette med litt kokt asparges. Skjær av den nederste delen på aspargesen, og kok i litt saltet vann i 2-4 minutter. Skyll med en gang i kaldt vann så kokeprosessen stopper. Server!
Denne oppskriften er levert av Thomas Olsen, også kjent som Veganmannen.
Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!
Se også:
Potetsuppe med grønne erter og risottoris
Lun speltsalat med tomat, oliven og feta

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!