Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik lager du din egen karri

Hva med kikerter i karri til middag i dag? Med hjemmelaget karri blir denne retten ekstra god! Og husk; karri er medisin...
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hva med kikerter i karri til middag i dag? Med hjemmelaget karri blir denne retten ekstra god! Og husk; karri er medisin...

kikerter-karriKikerter i karri med ris.
Her er en fin oppskrift på karri og karripasta. Bruk dette for eksempel i en rett med kikerter eller bønner, og du får en flott middag.

Hjemmelaget karri:

5 g ingefærpulver
10 g bukkhornsfrø
20 g gurkemeie
10 g paprika
1 ts chili
5 g kanel
10 g kardemomme
5 g muskat
50 g hel garam masala
5 g koriander

Alt males fint, og vips så har du hjemmelaget karri.

Karripasta:

Stek den hjemmelagede karrien i kokosfett og olivenolje (eller annet fett).
Ta i tillegg 1-2 modne bananer
lime/sitronjuice av 1 lime/sitron eller mer
1 ts havsalt
Litt chilli
Miks dette sammen i pannen. Når det er ferdig, må det oppbevares kaldt.

Den hjemmelagede karrien kan du for eksempel bruke til å lage en rett med karri, kikerter eller bønner.

Da gjør du slik:

Stek hvitløk, løk, ingefær, karri og krydder i kokosfett, tilsett spirede eller kokte kikerter, litt vann og fløte, salt. Kok 2 minutter eller mye lenger.

Så enelt, så godt.

Serveres med hvit ris og grønn salat. Pass på at det er mye mørkegrønt i salaten, så det ikke blir blasst. En søtlig dressing passer. Du kan bruke linser eller andre bønner til samme oppskrift, naturligvis.

Til 2-3 personer:

100 g kikkerter
3 fedd hvitløk
15 g renset ingefær
1 liten ss karri
1 ts paprikapulver
2 dryss chilipulver
5 ss smør eller kokosfett
100 g hakket, økologisk løk
1,5 dl vann
1 dl fløte
1 ts havsalt omtrent

Se også:
Ris på mange vis
Zanzibar pilau

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!