Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik lager du din egen burrito

Når folk skal ha meksikansk mat, blir det meste kjøpt ferdig i butikken. Hvorfor ikke lage selv? Det er enklere enn mange tror.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Når folk skal ha meksikansk mat, blir det meste kjøpt ferdig i butikken. Hvorfor ikke lage selv? Det er enklere enn mange tror.

Den hjemmelagede burritoen kan du fylle opp med hva du måtte ønske. (Foto: istockphoto)Den hjemmelagede burritoen kan du fylle opp med hva du måtte ønske. (Foto: istockphoto)
Burrito er en form for lomper. Disse blir myke og vennlige på smak, og mye lettere å spise enn de harde tacoskjellene. Det er en lett deig å kjevle.

Slik lager du deigen:

5 dl vann kokes opp
200 g finmalt maismel, for eksempel masa harina, som er et gult maismel du finner i helsekosthyllen, drysses oppi vannet mens du rører kraftig og raskt rundt. Ikke bruk maizena.
Hell det ut på benken og kna inn 200 g hvitt hvetemel, så det blir en myk og god deig.

Denne deigen er lett og god å jobbe med. Vei opp 50-60 grams porsjoner, det blir passe stort til en stekepanne.

Trill den til en rund ball, trykk den ut så den er flat og rund, og bruk kjevlet videre: Ha alltid mel på benken, på kjevlet, og bruk ingen krefter. Kjevle lett, la deigen danse på bordet. For hvert eneste tak du kjevler, må du føle at den ikke henger fast. Kjevle fra midten og ut, ikke ytterst på kanten, da blir det ujevnt.

Kjevles ut til lompe tykkelse. Hvis den ble veldig ujevn likevel, kan du trimme den litt med en kniv til slutt.

Så til stekingen.

Burritoen stekes i tørr stekepanne ved samme temperatur som pannekaker omtrent. Blås av mest mulig mel før du steker det. Kost vekk svidd mel av stekepannen mellom hver burriot du steker. Hvis ikke blir det vond smak og mye røyk i rommet. Bruk en tørr og ren klut til dette, for eksempel.

Det kan være veldig greit å være to om denne jobben. En steker, den andre kjevler. Det tar omtrent like lang tid. Er du rask, går det fint alene.

Når du har stekt burriotoene, så er det bare til å fylle de med hva du måtte ønske. Bønner, ris, tomater, løk, chilli, paprika, sopp. Ja, kun fantasien sette grenser.

Det kan også være godt å servere en hjemmelaget guacamole til. Her finner du oppskrift.

Se også:
Bønneburrito
Sopp stroganoff