Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik blir pastaen perfekt

Den vanlige, norske måten: Vannet koker, man tar i pastaen, legger på lokket - og så koker det over. Så tar man av lokket, men oppdager etter en stund at det ikke koker i det hele tatt.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den vanlige, norske måten: Vannet koker, man tar i pastaen, legger på lokket - og så koker det over. Så tar man av lokket, men oppdager etter en stund at det ikke koker i det hele tatt.

pastaKoker du pasta på riktig måte? Det er mange triks for å få den perfekt. (Foto: istockphoto)

Det finnes noen enkle triks for å få til perfekt pasta.

1. Masse vann i gryta, og det skal fosskoke.

2. Ha i salt til vannet smaker saltvann. Ca 1 ts havsalt pr liter vann.

3. Beregn 10 minutter til pastakoking.

4. 100 gram pasta til hver person. Det lønner seg å veie. Rester av pasta er ikke noe å satse på. Noen spiser bare 80 g, andre 125. Du kan legge merke til hvor mye som går i din familie. Vi spiser 75 g per person.

5. Pasta skal koke på nokså kraftig varme UTEN LOKK. Skru platen til 4, omtrent, når du tar i pasta. Med lokk bare koker det over.

6. Dytt pastaen nedi, og sett ringeklokke på 8 min. Da blir den «al dente» dvs med hard kjerne. Hvis du liker den gjennomkokt: 10 minutter. Overkokt spaghetti er ikke godt. Og det er fort gjort å glemme seg.

7. Rør av og til i pastaen mens det koker, så det ikke klisser sammen i klumper.

8. Smak på om den om du synes den er ferdig når klokken ringer. Hvis ja:

9. Hell ut vannet gjennom en sikt. Ha på litt smør eller olje, så kan spaghettien ikke klistrer seg sammen når den blir kaldere.

10. Og rett på bordet, inn i munnen. Med salat, tomatsaus, oliven, ost og rødvin. Kom ikke og si at spaghetti er kjedelig mat.

Se også:
Paul Mccartneys pasta penne
Bønnesuppe