Slik blir pastaen perfekt


Det finnes noen enkle triks for å få til perfekt pasta.
1. Masse vann i gryta, og det skal fosskoke.
2. Ha i salt til vannet smaker saltvann. Ca 1 ts havsalt pr liter vann.
3. Beregn 10 minutter til pastakoking.
4. 100 gram pasta til hver person. Det lønner seg å veie. Rester av pasta er ikke noe å satse på. Noen spiser bare 80 g, andre 125. Du kan legge merke til hvor mye som går i din familie. Vi spiser 75 g per person.
5. Pasta skal koke på nokså kraftig varme UTEN LOKK. Skru platen til 4, omtrent, når du tar i pasta. Med lokk bare koker det over.
6. Dytt pastaen nedi, og sett ringeklokke på 8 min. Da blir den «al dente» dvs med hard kjerne. Hvis du liker den gjennomkokt: 10 minutter. Overkokt spaghetti er ikke godt. Og det er fort gjort å glemme seg.
7. Rør av og til i pastaen mens det koker, så det ikke klisser sammen i klumper.
8. Smak på om den om du synes den er ferdig når klokken ringer. Hvis ja:
9. Hell ut vannet gjennom en sikt. Ha på litt smør eller olje, så kan spaghettien ikke klistrer seg sammen når den blir kaldere.
10. Og rett på bordet, inn i munnen. Med salat, tomatsaus, oliven, ost og rødvin. Kom ikke og si at spaghetti er kjedelig mat.
Se også:
Paul Mccartneys pasta penne
Bønnesuppe

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!