Slik blir pastaen perfekt
Den vanlige, norske måten: Vannet koker, man tar i pastaen, legger på lokket - og så koker det over. Så tar man av lokket, men oppdager etter en stund at det ikke koker i det hele tatt.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den vanlige, norske måten: Vannet koker, man tar i pastaen, legger på lokket - og så koker det over. Så tar man av lokket, men oppdager etter en stund at det ikke koker i det hele tatt.

Det finnes noen enkle triks for å få til perfekt pasta.
1. Masse vann i gryta, og det skal fosskoke.
2. Ha i salt til vannet smaker saltvann. Ca 1 ts havsalt pr liter vann.
3. Beregn 10 minutter til pastakoking.
4. 100 gram pasta til hver person. Det lønner seg å veie. Rester av pasta er ikke noe å satse på. Noen spiser bare 80 g, andre 125. Du kan legge merke til hvor mye som går i din familie. Vi spiser 75 g per person.
5. Pasta skal koke på nokså kraftig varme UTEN LOKK. Skru platen til 4, omtrent, når du tar i pasta. Med lokk bare koker det over.
6. Dytt pastaen nedi, og sett ringeklokke på 8 min. Da blir den «al dente» dvs med hard kjerne. Hvis du liker den gjennomkokt: 10 minutter. Overkokt spaghetti er ikke godt. Og det er fort gjort å glemme seg.
7. Rør av og til i pastaen mens det koker, så det ikke klisser sammen i klumper.
8. Smak på om den om du synes den er ferdig når klokken ringer. Hvis ja:
9. Hell ut vannet gjennom en sikt. Ha på litt smør eller olje, så kan spaghettien ikke klistrer seg sammen når den blir kaldere.
10. Og rett på bordet, inn i munnen. Med salat, tomatsaus, oliven, ost og rødvin. Kom ikke og si at spaghetti er kjedelig mat.
Se også:
Paul Mccartneys pasta penne
Bønnesuppe