Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik blir julebordet vegetarisk

Er du blant dem som gjerne skulle hatt vegetarisk julebord på jobben, men er redd for å tråkke tradisjonene på tærne? Nå får du inspirasjon fra uventet hold.

Foto: Sjøwall/Utenriksdepartementet / Harald Walker/flickr (CC BY-NC 2.0)
Foto: Sjøwall/Utenriksdepartementet / Harald Walker/flickr (CC BY-NC 2.0)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Er du blant dem som gjerne skulle hatt vegetarisk julebord på jobben, men er redd for å tråkke tradisjonene på tærne? Nå får du inspirasjon fra uventet hold.

I går kom nyheten om at gode, gamle Utenriksdepartementet i år går for et vegetarisk julebord.

– Vi har valgt vegetarretter for å markere klimaåret. 15 prosent av klimagassutslippene skyldes husdyrproduksjon, sier en av arrangørene til Nationen.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, applauderer UD og utenriksminister Børge Brende.

– Her markerer utenriksministeren seg som en forkjemper for en mer bærekraftig livsstil. Vi håper dette kan være til inspirasjon for mange, sier Hermstad.

(Saken fortsetter under bildet)


Hva med fransk løksuppe til forrett på julebordet? Her finner du oppskriften.

Slik gjør du julebordet vegetarisk:

1) Sørg for skikkelig god vegetarmat, og styr gjerne unna de mest "parodiske" vegetarrettene som tofu og linsesuppe. De fleste profesjonelle kjøkken tar slike utfordringer på strak arm. Hos UD blir det visstnok risotto til forrett og sopp foie-gras og casole med sopp og bønner til hovedrett. Vi vet ikke helt hva det er, men det høres veldig godt ut.

2) Ikke vær for streng med kjøttelskerne. Noen er fortsatt overbevist om at et vellykket julebord må inneholde kjøtt. Det kan derfor være lurt å tilby gjerne kjøtt som alternativ, slik vegetarmat vanligvis er. Men la vegetarmaten være standardvalget, så kan de som ønsker noe annet, gi beskjed om det.

3) Sørg for at sjefen er med. Arrangementskomiteen i UD har tradisjonelt stor frihet til å bestemme opplegget for julebordet, men har sørget for at både Utenriksminister Brende og Europaminister Vidar Helgesen går for det vegetariske alternativet.

Trenger du inspirasjon? Her finner du massevis av kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -