«Skattekister» med sjampinjong og grønne grønnsaker
Disse kistene av butterdeig smaker helt herlig og er god mat på enkelt vis. De kan gjøres vegansk om du bruker vegansk butterdeig og fløte.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Disse kistene av butterdeig smaker helt herlig og er god mat på enkelt vis. De kan gjøres vegansk om du bruker vegansk butterdeig og fløte.
- 2- 4 porsjoner, regner gjerne 2 skattekister per person.
- Ca. 45 min.
- Vegan om du bruker vegansk butterdeig og fløte.
Du trenger:
- 4 plater butterdeig
- 2-3 dl matfløte
- ca. 150 g frosne selskapserter
- ca. 100 g fersk spinat
- ca. 200 g sjampinjong eller annen sopp
- Salt, pepper, revet muskat
La butterdeigplatene tine i romtemperatur til det går an å risse i dem med kniv. Riss inn en firkant ca. en cm fra kanten. Ikke kutt helt igjennom. Stek dem på 200c (eller det som står på pakka) i ca. 10 min til de har hevet.
Kutt sopp i biter, stek den i litt olje og krydre med salt og pepper.
Vask spinaten. Når soppen er gyllen tilsetter du spinaten i panna og steker til spinaten har "falt sammen". Tilsett fløte og erter. La det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med revet muskat.
Når butterdeigplatene har hevet tar du dem ut av ovnen. Du ser at firkantene du risset inn har blitt til et slags lokk som du kan løfte av. Ha rikelig med fyll i "skattekistene" og legg på lokket igjen. Stek dem videre til butterdeigen er blitt gyllen. Server og nyt!
Tips: strø litt revet ost eller "revet topping" på lokkene etter du har hatt i fyllet.
Denne oppskriften er levert av Maria og hennes blogg Kjøttfri 52.
Ønsker du å motta nye fristende oppskrifter hver mandag? Da kan du enten sende SMS med kodeord TOMAT til 2105, da får du oppskrifter til din telefon hver mandag, eller du kan like Kjøttfri mandag på Facebook.
Se også:
Tabouleh med kikerter
Stekte rødbeter med feta og spisskummen