Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kjøttfri mandag

Matoppskrifter som er bra for klimaet, miljøet og helsen din.

Gulrot og appelsin smaker fantastisk godt sammen, og her er de satt sammen i en gulrotsuppe. Pyntet er suppen også.

Dette er en deilig kremet linsesuppe som passer godt på kalde dager. Suppen er laget med røde linser som er rike på fiber, proteiner viktige mineraler som jern og lave på kalorier. Kokosmelk gir den kremede konsistensen og en nydelig smak sammen med krydderet.

Denne oppskriften er litt sunnere enn en del andre pannekakeoppskrifter, med grovt mel, havregryn og banan, og uten sukker, men de er fremdeles knallgode!

Det var med denne tomatsuppen jeg først fant ut at posesupper er tullete greier. Den er enkel og rask og lage, og smaker mye mye bedre.

Dette er noe jeg lager ofte, fordi det er hele pakken: Det er raskt og enkelt å lage, med enkle ingredienser, samt at det er sunt og godt!

Noen ganger vil jeg ha en enkel middag som metter godt og som smaker digg. Da er pasta en venn jeg ofte tyr til, og med en god tomatsaus og disse nøttebollene blir det kjempegodt – i tillegg til at du ikke trenger å styre så mye på kjøkkenet. Denne oppskriften gir nok til 2-3 personer.

Hva er den spesielle smaken i denne pizzaen? Yngve har laget mye rart med peanøttsmør, men ingen har klart å komme på hva det er som gjør smaken så fyldig og herlig.

Bare morskjærlighet er ekte kjærlighet. Og det er med morsbindingen som med rottefella. Den sitter godt. Mammas kjøttkaker kan være like fulle av gode minner selv om de ikke er fulle av kjøtt.

En klassisk indisk vegetarrett med poteter og blomkål, og med en parade av krydder som sammen gjør retten til en fest.


Veggisburgere! Det var drømmen da vi lot kjøttdeig og pølsevarer og kyllingbryst og hele sulamitten seile sin egen sjø. Det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Jeg har tidligere sagt at aubergine er naturens indrefilet. Her kommer den virkelig til sin fulle rett i kombinasjon med en fyldig tomatsaus med chili og ovnsbakte tomater, som sammen gir deg smaken umami.

Hvem sier at burgere må være laget av kjøtt for at det skal smake godt, gi proteiner og mette lenge?