Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Kjøttfri mandag

Matoppskrifter som er bra for klimaet, miljøet og helsen din.

Gresskar kan brukes til mer enn å lage skumle lykter.

En frisk og mettende suppe. Serveres med kokte egg og ferskt brød.

Pai med tomat, fetaost og oliven gir deg herlig en smak av Hellas. Pai er enkelt og raskt og kan fylles med så mangt. Denne er uten den vanlige eggeblandingen.

Briam er den greske versjonen av ratatouille, en rett med ovnsstekte grønnsaker og tomatsaus som serveres til både lunsj, middag og kvelds i Hellas. Den er like god både varm og kald. Ha godt brød og fetaost ved siden.
En mild, men smakfull gryte basert på en oppskrift av Ingrid Espelid Hovig. Den er enkel, rask og med få ingredienser som du sikkert allerede har i kjøleskapet. Smaker godt med ferskt, grovt brød ved siden.

Sheperd’s pie er en rett som er kjent fra så langt tilbake som på 1700-tallet i Storbritannia. Det er egentlig ikke en pai, men en gryte med potetmos på toppen som gratineres i ovnen.

Curry er en klassisk rett fra det asiatiske kjøkken. Denne er krydret med garam masala som betyr «sterk krydderblanding» og er fylt med deilig blomkål, linser, erter og cherrytomater. Serveres med ris og nanbrød.
Bytt ut lasagneplatene med tortillalefser og ildfast form med kakeform. Da har du tortillalasagne! Fylt med spinat, tomat, sopp og ost blir den en morsom og god variant av den tradisjonelle lasagnen.

Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.

Visste du at omtrent halvparten av all mat som produseres kastes? Og at mesteparten av matavfallet ikke kommer fra restauranter og butikker som man kanskje skulle tro, men fra husholdningene, altså deg og meg?
Maki, kanskje det beste i hele verden? Og ikke så vanskelig som folk skal ha det til.
Fyldig og fløyelsmyk, dette er en drøm av en blomkålsuppe!