Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Kjøttfri mandag

Matoppskrifter som er bra for klimaet, miljøet og helsen din.

Nå kan du lage en energisalat som metter utrolig lenge.
Bønner: Spiret, rå og proppfulle av alt du trenger for å holde energien oppe og vekten nede.
Hummus er fint å ha liggende. Da kan du alltid redde deg i land med et mettende måltid i en fei.
Ukens hurtigtast er hvite bønner med urter og hvitløk.  Retten stekes på 2 minutter. Den kan brukes ved siden av en salat, og snapp, er du mett og fornøyd.
Mai er høysesong for den som vil sanke det ville, grønne. Jeg vil slå et slag for granskudd-dressing over ugress-salat! Gi deg selv tid til å gå og sanke granskudd og løvetann denne uken.
O du forhatte skvallerkål! Du ble brakt til landet som grønnsak, men var så villig til å vokse at du ble erklært uønsket i hagen. Men du lot deg ikke fordrive. Etter det har du gjort jobben uten takk. Men nå! Kan du kommer inn i varmen – dvs stekepannen, og gjøre det du egentlig kom for: Bli til mat.
Dette er kortreist mat! Brakt inn på kjøkkenet til fots! Økologisk, kortreist, sunt, godt - hva mer ber du om?

Jeg har dilla på gul mat for tiden. Gult er idéenes, energiens og inspirasjonens farge. Det lyser opp på tallerkenen.

Det er min påstand og erfaring. Har jeg kokte bønner liggende på kjøl, er det lett å få til et godt måltid. Derfor vil jeg presentere mange oppskrifter med bønner i denne bloggen. Du trenger ikke mye bønner, et lite tilskudd gjør underverker for metthet og vedvarende energi.