Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Quinoa og ovnsbakte grønnsaker = kjøttfri mandag. (Foto: Adele Holt-Iversen)

Quinoa med ovnsbakte grønnsaker

Fargerikt fellesskap! Her kommer de friske, spennende grønnsakene fra det lokale torget til sin fulle rett, eller de slappe, dvaske og triste røttene du har hatt liggende i kjøleskapet alt for lenge.

Quinoa og ovnsbakte grønnsaker = kjøttfri mandag. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Quinoa og ovnsbakte grønnsaker = kjøttfri mandag. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Fargerikt fellesskap! Her kommer de friske, spennende grønnsakene fra det lokale torget til sin fulle rett, eller de slappe, dvaske og triste røttene du har hatt liggende i kjøleskapet alt for lenge.

 

Alt blir jo bedre når det ovnsbakes. Her bruker du det har lyst på eller har tilgjengelig. Anything goes. Servert med quinoa, hvitløkssautert grønnkål og et dryss valnøtter, blir det hele komplett. God kjøttfri mandag!

Oppskrift til to
  • 1 kopp quinoa
  • 1 avlang rødbete eller 2 runde
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 nepe
  • Stor neve grønnkål
  • 2 hvitløksfedd
  • Grovt salt, gjerne himmalaya
  • Rapsolje til steking

Kok en kopp quinoa i to kopper vann. Tilsett litt salt eller gjerne en buljongterning. La småkoke under lokk til alt vannet har kokt inn. I mellomtiden kutter du grønnsakene i små biter og tynne skiver og har over i en ildfast form. Ha over litt rapsolje og grovt salt og bak i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. Når grønnsakene er ferdige, kan du vende inn litt agavesirup for en ekstra søtlig og kjempegod smak.

Riv av bladene på grønnkålen (stilken skal ikke brukes), skyll den godt og kutt i mindre biter. Varm olje i en stekepanne og fres to raspede hvitløksfedd før du har over grønnkålen og lar det surre til den faller sammen. Strø over litt salt. Ha på tallerken med quinoa og ovnsbakte grønnsaker. Dryss over hakkede valnøtter for litt ekstra crunch.


Se også:
Quinoasalat med granateple
Potetsalat med pinjekjerner

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!