Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Quesedilla med hummus og svarte bønner

Quesedillas lages egentlig med ost (queso = ost), men i denne veganske oppskriften er ost byttet ut med hummus. Hummus tar ikke lang tid å lage og er utrolig godt!Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Quesedillas lages egentlig med ost (queso = ost), men i denne veganske oppskriften er ost byttet ut med hummus. Hummus tar ikke lang tid å lage og er utrolig godt!
Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg hørte Colleen Patrick-Goudreaus podcast fra compassionate cooks (en glimrende podcast som anbefales på det varmeste).

Hvilke grønnsaker man bruker i denne kan man variere og bruke litt det man har og det man synes passer, men her kommer de ingrediensene jeg har brukt (blir ca fire quesadillas, nok til to-tre pers):

Hummus – kan kjøpes ferdig eller lages selv, en super oppskrift finner du her.
En boks hermetiserte svarte bønner.
Tacomix, krydderpose.
Tortillas (Old El Paso er veganske).
Et blad grønnkål.
En squash .
Mais.
Salsa.

Kutt opp squash i biter, ta bladene av stilken på grønnkålen og kutt dem opp i strimler (ikke bruk stilken). Stek squash og grønnkål kjapt i litt olje og legg det til side. Ha svarte bønner, tacomix og vann i en kjele og varm opp.

Spre hummus på den ene halvdelen av en tortilla og legg den i en middels varm stekepanne, med hummussiden opp. Mens den brunes lett legger du squash, grønnkål, svarte bønner, mais og salsa på samme halvdelen som du har hummus.

Når tortillasen begynner å brunes (tar ikke lang tid), brett den ene halvdelen over den andre og legg den på et fat. Gjør det samme med tre tortillas til, eller så mange du vil ha. Server gjerne med salsa, guacamole og salat.

Denne oppskriften er levert av Kaja Østerud og hennes blogg Veganerliv.

Se også:
Hummus
Bønneburrito

Du finner flere oppskrifter i Framtiden i våre henders Kjøttfri mandag-blogg.