Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Quesadillas

Meksikansk klassiker i vegetarisk utgave.
Meksikansk på en kjøttfri mandag: Quesadillas med auberginefyll og maissalsa. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Meksikansk på en kjøttfri mandag: Quesadillas med auberginefyll og maissalsa. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Meksikansk klassiker i vegetarisk utgave.

Quesadilla er opprinnelig en meksikansk rett som lages av mais- eller hvetetortilla med smeltet ost. Navnet er satt sammen av ordene tortilla og quesa (ost på spansk). Tortillaene fylles alltid med ost, men gjerne også med grønnsaker/kjøtt etc etter smak. Denne varianten består av blant annet grønnsaksfyll med auberginer og avokado, og maissalsa.

Tortillalefser
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl sammalt rug, finmalt
  • 1 dl sammalt hvete, grovmalt
  • 2 ss knuste linfrø
  • 1 ts urtesalt
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss rapsolje
  • ca 1,5 dl kaldt vann

Tips! Lag gjerne deigen dagen før, og oppbevar den i kjøleskapet til du er klar for litt kjevling.

Bland det tørre. Ha i olje og vann og rør sammen til du får en deig. La deigen stå og hvile i en time slik at den får satt seg.

Del deigen i 6 biter, kjevl ut deigbitene til lefser. Stekes i ca 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Det er viktig at lefsene ikke stekes for lenge. Da blir de nemlig harde, og du har bakt nystekt flatbrød i stedet for tortillalefser.

Grønnsaksfyll
  • 1 liten aubergine
  • Salt
  • Rapsolje
  • Salt & pepper
  • Paprikapulver
  • 3 små avokado
  • 2 dl västerbottenost (eller en annen smakfull ost)

Del auberginen i biter. Legg auberginskivene i et dørslag med salt mellom lagene. La stå i om lag 20 minutter. Skyll av saltet. Tørk bitene, og stek i olje til de har fått farge på begge sider. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Del avokadoene i biter, og rasp osten.

Maissalsa

Maissalsa. Klikk for større bilde
  • 4 ss mais
  • 2 tomater, delt i skiver
  • 1/4 rødløk, delt i strimler
  • 1/2 hvitløk uten fedd, finhakka
  • 1/4 rød chili, finhakka
  • 1 neve bladpersille, finhakka
  • Salt & pepper
  • Saft fra en halv lime

Stek mais på høy varme i en tørr stekepanne. De er ferdige når de er småsvidd på hver side. Bland mais sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

Montering

Legg 2 lefser på et stekebrett. Legg på auberginskiver, maissalsa, avokado og ost. Legg en lefse på toppen. Strø gjerne litt ost på den øverste lefsa.

Stek quesedillaene i stekeovn på 200 grader til osten har smelta. Del de ferdigstekte quesadillaene i fire, og server

God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.


Se også:
Fylt paprika
Tortilla de patatas

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -