
Quesadillas


Quesadilla er opprinnelig en meksikansk rett som lages av mais- eller hvetetortilla med smeltet ost. Navnet er satt sammen av ordene tortilla og quesa (ost på spansk). Tortillaene fylles alltid med ost, men gjerne også med grønnsaker/kjøtt etc etter smak. Denne varianten består av blant annet grønnsaksfyll med auberginer og avokado, og maissalsa.
- 2 dl sammalt hvete, finmalt
- 1 dl sammalt rug, finmalt
- 1 dl sammalt hvete, grovmalt
- 2 ss knuste linfrø
- 1 ts urtesalt
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket persille
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss rapsolje
- ca 1,5 dl kaldt vann
Tips! Lag gjerne deigen dagen før, og oppbevar den i kjøleskapet til du er klar for litt kjevling.
Bland det tørre. Ha i olje og vann og rør sammen til du får en deig. La deigen stå og hvile i en time slik at den får satt seg.
Del deigen i 6 biter, kjevl ut deigbitene til lefser. Stekes i ca 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Det er viktig at lefsene ikke stekes for lenge. Da blir de nemlig harde, og du har bakt nystekt flatbrød i stedet for tortillalefser.
- 1 liten aubergine
- Salt
- Rapsolje
- Salt & pepper
- Paprikapulver
- 3 små avokado
- 2 dl västerbottenost (eller en annen smakfull ost)
Del auberginen i biter. Legg auberginskivene i et dørslag med salt mellom lagene. La stå i om lag 20 minutter. Skyll av saltet. Tørk bitene, og stek i olje til de har fått farge på begge sider. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
Del avokadoene i biter, og rasp osten.
- 4 ss mais
- 2 tomater, delt i skiver
- 1/4 rødløk, delt i strimler
- 1/2 hvitløk uten fedd, finhakka
- 1/4 rød chili, finhakka
- 1 neve bladpersille, finhakka
- Salt & pepper
- Saft fra en halv lime
Stek mais på høy varme i en tørr stekepanne. De er ferdige når de er småsvidd på hver side. Bland mais sammen med resten av ingrediensene i en bolle.
Montering
Legg 2 lefser på et stekebrett. Legg på auberginskiver, maissalsa, avokado og ost. Legg en lefse på toppen. Strø gjerne litt ost på den øverste lefsa.
Stek quesedillaene i stekeovn på 200 grader til osten har smelta. Del de ferdigstekte quesadillaene i fire, og server
God middag!
Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.
Se også:
Fylt paprika
Tortilla de patatas