Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Quesadillas

Meksikansk klassiker i vegetarisk utgave.
Meksikansk på en kjøttfri mandag: Quesadillas med auberginefyll og maissalsa. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Meksikansk på en kjøttfri mandag: Quesadillas med auberginefyll og maissalsa. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Meksikansk klassiker i vegetarisk utgave.

Quesadilla er opprinnelig en meksikansk rett som lages av mais- eller hvetetortilla med smeltet ost. Navnet er satt sammen av ordene tortilla og quesa (ost på spansk). Tortillaene fylles alltid med ost, men gjerne også med grønnsaker/kjøtt etc etter smak. Denne varianten består av blant annet grønnsaksfyll med auberginer og avokado, og maissalsa.

Tortillalefser
  • 2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl sammalt rug, finmalt
  • 1 dl sammalt hvete, grovmalt
  • 2 ss knuste linfrø
  • 1 ts urtesalt
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss rapsolje
  • ca 1,5 dl kaldt vann

Tips! Lag gjerne deigen dagen før, og oppbevar den i kjøleskapet til du er klar for litt kjevling.

Bland det tørre. Ha i olje og vann og rør sammen til du får en deig. La deigen stå og hvile i en time slik at den får satt seg.

Del deigen i 6 biter, kjevl ut deigbitene til lefser. Stekes i ca 1 minutt på hver side i en tørr stekepanne. Det er viktig at lefsene ikke stekes for lenge. Da blir de nemlig harde, og du har bakt nystekt flatbrød i stedet for tortillalefser.

Grønnsaksfyll
  • 1 liten aubergine
  • Salt
  • Rapsolje
  • Salt & pepper
  • Paprikapulver
  • 3 små avokado
  • 2 dl västerbottenost (eller en annen smakfull ost)

Del auberginen i biter. Legg auberginskivene i et dørslag med salt mellom lagene. La stå i om lag 20 minutter. Skyll av saltet. Tørk bitene, og stek i olje til de har fått farge på begge sider. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Del avokadoene i biter, og rasp osten.

Maissalsa

Maissalsa. Klikk for større bilde
  • 4 ss mais
  • 2 tomater, delt i skiver
  • 1/4 rødløk, delt i strimler
  • 1/2 hvitløk uten fedd, finhakka
  • 1/4 rød chili, finhakka
  • 1 neve bladpersille, finhakka
  • Salt & pepper
  • Saft fra en halv lime

Stek mais på høy varme i en tørr stekepanne. De er ferdige når de er småsvidd på hver side. Bland mais sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

Montering

Legg 2 lefser på et stekebrett. Legg på auberginskiver, maissalsa, avokado og ost. Legg en lefse på toppen. Strø gjerne litt ost på den øverste lefsa.

Stek quesedillaene i stekeovn på 200 grader til osten har smelta. Del de ferdigstekte quesadillaene i fire, og server

God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.


Se også:
Fylt paprika
Tortilla de patatas

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!