Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pytt i panne

Visste du at omtrent halvparten av all mat som produseres kastes? Og at mesteparten av matavfallet ikke kommer fra restauranter og butikker som man kanskje skulle tro, men fra husholdningene, altså deg og meg?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Visste du at omtrent halvparten av all mat som produseres kastes? Og at mesteparten av matavfallet ikke kommer fra restauranter og butikker som man kanskje skulle tro, men fra husholdningene, altså deg og meg?

Innfør en restedag i uka og bruk opp mat som ellers ville gått i søpla. Pytt i panne er perfekt restemat, og her får du min versjon.

Hvitløk
Løk
Kokt potet
Dampet brokkoli
Dampet blomkål
Spinat
Olje til steking
Litt chillipulver
Salt, pepper og sitronsaft

Kutt grønnsakene i passe store biter. Stek løk og hvitløk først, ha så i resten av grønnsakene, la det steke til poteten har blitt gylden og fin, smak til med krydder og sitronsaft, servér. Overraskende snadder til å være så ukomplisert! Du kan selvsagt variere hva du bruker etter hva du har i kjøleskapet, alt fra ris og bønner til grønnsaksburgere og pasta egner seg godt i pytt i panne. Vil du ha flere tips til hvordan man kaster mindre mat kan du få noen tips her!

Denne oppskriften er levert av Bente Isefjær og bloggen «Spis grønt. Spis godt».

Se også:
Sunn grøt i en fei
Hjemmelaget potetchips

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!