Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Potet- og purreløksuppe

Lite slår en varm suppe på en kald høstdag.

Potet- og purreløpsuppe er god høstmat. (Foto: Thomas Olsen)
Potet- og purreløpsuppe er god høstmat. (Foto: Thomas Olsen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Lite slår en varm suppe på en kald høstdag.

Her kommer en veldig enkel og god oppskrift på en suppe jeg lagde til middag i dag.

Du trenger (til 6 porsjoner):
  • 1,5 liter buljong (jeg brukte «Better than bouillon – no chicken base», kjøper den på iherb, den kan virkelig anbefales!
  • 5 sjalottløk
  • 1 stor purreløk
  • 500 gram potet
  • 2-3 dl soyafløte
  • Salt og pepper
  • Evt. litt koriander til pynt

Kok opp buljongen. Jeg bruker 5 ts til 1,5 liter vann av buljongen over. Men du kan bruke vanlig grønnsaksbuljong også. Grovhakk sjalottløken og purreløken og stek litt. Putt så i kjelen med buljong. Skrell potetene og hakk i store biter, tilsett i suppen. La det småkoke i 25 minutter. Bruk en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Tilsett soyafløten og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med brød eller focaccia.

Denne oppskriften er levert av Thomas Olsen, a.k.a. Veganmannen.

Finn flere kjøttfrie oppskrifter her!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!