Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Potet- og purreløksuppe

Lite slår en varm suppe på en kald høstdag.

Potet- og purreløpsuppe er god høstmat. (Foto: Thomas Olsen)
Potet- og purreløpsuppe er god høstmat. (Foto: Thomas Olsen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Lite slår en varm suppe på en kald høstdag.

Her kommer en veldig enkel og god oppskrift på en suppe jeg lagde til middag i dag.

Du trenger (til 6 porsjoner):
  • 1,5 liter buljong (jeg brukte «Better than bouillon – no chicken base», kjøper den på iherb, den kan virkelig anbefales!
  • 5 sjalottløk
  • 1 stor purreløk
  • 500 gram potet
  • 2-3 dl soyafløte
  • Salt og pepper
  • Evt. litt koriander til pynt

Kok opp buljongen. Jeg bruker 5 ts til 1,5 liter vann av buljongen over. Men du kan bruke vanlig grønnsaksbuljong også. Grovhakk sjalottløken og purreløken og stek litt. Putt så i kjelen med buljong. Skrell potetene og hakk i store biter, tilsett i suppen. La det småkoke i 25 minutter. Bruk en stavmikser for å gjøre suppen jevn. Tilsett soyafløten og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med brød eller focaccia.

Denne oppskriften er levert av Thomas Olsen, a.k.a. Veganmannen.

Finn flere kjøttfrie oppskrifter her!