Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Potet- og løksuppe

Har du noen poteter og løk til overs i kjøleskapet? Da har vi en oppskrift for deg: Potet- og løksuppe.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Har du noen poteter og løk til overs i kjøleskapet? Da har vi en oppskrift for deg: Potet- og løksuppe.



Ingredienser til potet- og løksuppe:

500 g poteter, skrelt og kuttet i biter
2 mellomstore løk, kuttet i biter
2 ss olje
vann
1 dl fløte eller creme fraiche
muskatnøtt, salt og pepper

Fremgangsmåte:

Stek løken i gryta med litt olje på middels sterk varme i noen minutter til den er blank.
Ha oppi potetene og fyll opp med kaldt vann slik at det dekker grønnsakene, ca. 4 dl.
Kok opp vannet og kok potetene møre, ca. 15 minutter.
Tilsett fløte/creme fraiche og smak til med krydder.
Bruk en stavmikser eller blender og purér suppa til du har en helt glatt suppe.

Denne oppskriften er levert av Olav Birkeland og hans blogg Hobbykokken.

Se også:
Spansk potetomelett-tortilla
Kålrotform,røsti-poteter og råkostsalat med kikerter

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!