
Potet- og løksuppe


Ingredienser til potet- og løksuppe:
500 g poteter, skrelt og kuttet i biter
2 mellomstore løk, kuttet i biter
2 ss olje
vann
1 dl fløte eller creme fraiche
muskatnøtt, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Stek løken i gryta med litt olje på middels sterk varme i noen minutter til den er blank.
Ha oppi potetene og fyll opp med kaldt vann slik at det dekker grønnsakene, ca. 4 dl.
Kok opp vannet og kok potetene møre, ca. 15 minutter.
Tilsett fløte/creme fraiche og smak til med krydder.
Bruk en stavmikser eller blender og purér suppa til du har en helt glatt suppe.
Denne oppskriften er levert av Olav Birkeland og hans blogg Hobbykokken.
Se også:
Spansk potetomelett-tortilla
Kålrotform,røsti-poteter og råkostsalat med kikerter

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!