Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pølsepasta med ostesaus og brokkoli

Fantastisk smakfull rett som både jeg og ungene likte godt. Fireåringen plukket ut brokkolien og spurte dessverre etter ketchup, jeg innbiller meg at det er en fase. Men begge ungene spiste godt og vil gjerne ha den igjen. Kjempegodt.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Fantastisk smakfull rett som både jeg og ungene likte godt. Fireåringen plukket ut brokkolien og spurte dessverre etter ketchup, jeg innbiller meg at det er en fase. Men begge ungene spiste godt og vil gjerne ha den igjen. Kjempegodt.


Ingredienser til ca. 4 personer:

2 stk Spacebar chili-pølser (disse er vanedannende og slett ikke sterke)
Pasta, mengde etter behov
Kokte brokkolibuketter, jeg brukte 1 stk brokkoli

Til sausen:
1,8 dl næringsgjær
0,6 dl hvetemel
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 grønnsaksbuljongterning (jeg bruker Knorr sine øko-terninger)
5 dl vann
1 toppet ts Dijonsennep
1/2 ts hvitvinseddik eller annen eddik

Fremgangsmåte:

Sett pastaen på koking mens du lager sausen.
Kutt pølsene i biter og legg tilside.
Ha alle ingrediensene til sausen i en gryte og kok opp under omrøring. Bruk middels varme. Når sausen ha tyknet en god del, tar du kjelen av platen og har i pølser og brokkoli.
Hell vannet av den nykokte pastaen og bland pasta og ostesaus sammen. Server gjerne med godt brød eller baguetter.

Se også:
Rødbeteburger
Børek