Pølsepasta med ostesaus og brokkoli
Fantastisk smakfull rett som både jeg og ungene likte godt. Fireåringen plukket ut brokkolien og spurte dessverre etter ketchup, jeg innbiller meg at det er en fase. Men begge ungene spiste godt og vil gjerne ha den igjen. Kjempegodt.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Fantastisk smakfull rett som både jeg og ungene likte godt. Fireåringen plukket ut brokkolien og spurte dessverre etter ketchup, jeg innbiller meg at det er en fase. Men begge ungene spiste godt og vil gjerne ha den igjen. Kjempegodt.
Ingredienser til ca. 4 personer:
2 stk Spacebar chili-pølser (disse er vanedannende og slett ikke sterke)
Pasta, mengde etter behov
Kokte brokkolibuketter, jeg brukte 1 stk brokkoli
Til sausen:
1,8 dl næringsgjær
0,6 dl hvetemel
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 grønnsaksbuljongterning (jeg bruker Knorr sine øko-terninger)
5 dl vann
1 toppet ts Dijonsennep
1/2 ts hvitvinseddik eller annen eddik
Fremgangsmåte:
Sett pastaen på koking mens du lager sausen.
Kutt pølsene i biter og legg tilside.
Ha alle ingrediensene til sausen i en gryte og kok opp under omrøring. Bruk middels varme. Når sausen ha tyknet en god del, tar du kjelen av platen og har i pølser og brokkoli.
Hell vannet av den nykokte pastaen og bland pasta og ostesaus sammen. Server gjerne med godt brød eller baguetter.
Se også:
Rødbeteburger
Børek