Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pizza med squash og peanøttsaus

Hva er den spesielle smaken i denne pizzaen? Yngve har laget mye rart med peanøttsmør, men ingen har klart å komme på hva det er som gjør smaken så fyldig og herlig.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Hva er den spesielle smaken i denne pizzaen? Yngve har laget mye rart med peanøttsmør, men ingen har klart å komme på hva det er som gjør smaken så fyldig og herlig.

 
Når de får det fortalt, at det er peanøttsmør som er i pizaen, blir alle overrasket – men glade. En annen overraskelse i denne pizzaen er at vi legger en solid stripe pesto langs kanten av pizzaen og bretter deigen over. Slik blir skorpen også en attraksjon.

Til å lage denne pizzaen trenger du:

1 fedd hvitløk, finhakket.
1 laurbærblad.
1 ss hakkede salvieblader.
2 ss tomatpuré.
1 boks tomater.
3 ss grovt peanøttsmør.
2 ss balsamicoeddik.
salt, nykvernet pepper.
1 stor gul squash, i skiver.
1 rødløk, i tynne båter.
gratineringsost.

Pizzadeig:

300 g mel.
2 dl kaldt vann.
4 g fersk gjær.
litt salt.
4 ss basilikumpesto, hjemmelaget eller på glass.

(Hvis du har tid og ikke vil være så fi n på det, vet du hva du kan gjøre for å lette arbeidet med pizzadeigen. Sjekk kjøledisken i en kjedebutikk nær deg.)

Ha litt olje i en kjele på litt under middels varme og stek hvitløk, laurbær og salvieblader i et minutt. Skru opp varmen. Ha i tomatpuré og fres det litt rundt. Ha i
tomatboksen og peanøttsmøret, pluss balsamicoen. La dette småkoke til det blir en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Pizzadeig:

Ha mel og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok, smuldre inn gjæren og elt det rolig i et kvarter. Kjør deretter på høyere hastighet et par minutter. La deigen heve så lenge som mulig, gjerne tre timer eller mer med plast over bollen. Sett stekeovnen på 280 grader, med stekebrettet i. Strø litt mel på benken. Kjevle ut deigen.

Bland sammen basilikumpesto og hakket persille. Fordel dette i en stripe langs kanten av deigen, og brett deigen over. Lirk deigen over på et bakepapir. Fordel pizzasausen på pizzaen med baksiden av en sleiv. Legg på squash og løk. Topp med ost. Skli hele pizzaen med bakepapir over på den varme stekeplaten. Stek i rundt ti minutter.

Se også:
Pizza deliciose
Verdens beste pizza