Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pizza Deliciose

Pizza. Jeg er sikker på at også dette opprinnelig var en redningsplanke en fattig husmor fant på. Litt rester av middag, kjevle en deig, legge det oppå, og steke. Jeg tror det med osten kom etter hvert.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Pizza. Jeg er sikker på at også dette opprinnelig var en redningsplanke en fattig husmor fant på. Litt rester av middag, kjevle en deig, legge det oppå, og steke. Jeg tror det med osten kom etter hvert.


pizzaEn pizza kan fylles med mye godt!

Nå har dessverre norske ferdigpizzaer overtatt og gjort pizza til noe kjedelig. Men en god pizzadeig, en skikkelig tomatsaus og ordentlig ost husker man hvorfor pizza har blitt så populært. Jeg er ikke helt sikker på om det er noen vits i å gi oppskrift på pizza, men. Jeg gjør det nå likevel.

Like greit å lage to pizzaer når du holder på, så har du litt rester du kan fryse ned en pizza og bruke når du trenger mat i en fei.

Oppskrift på to pizzadeiger:

5 dl lunkent vann. Gjerne bare 4 dl, da får du en italiensk versjon. Hvis du vil ha tykk bunn, ta opp til 6 dl vann per pizza, så får du en amerikansk pizza.
1 ts havsalt
1 ss sukker (ikke obligatorisk)
5 ss olivenolje. Viktig for god smak!
Ca. 1 liter hvitt økologisk mel. Rør nedi til passe tykt. Tapp varmtvann i vasken, sett bollen til heving med lokk på. En halv times tid.

Mens pizzabunnen hever lager du en tomatsaus. Oppskrift finner du her.
Til to pizzaer, bør du lage av 2-3 bokser tomat.
Og rasper ost   ca 500 g. Ikke norvegia! Den smaker lite og lager lange seige tråder. En godt lagret ost, eller en skikkelig økologisk hollandsk gauda. Det blir godt.
Skru ovnen på 250 grader.

Del emnet i to når du skal bake ut, kjevle til to pizzaer, og sett på platen som du har smurt, eller på bakepapir. I så fall kan du kjevle direkte på bakepapiret, da er det lett å få over på platen.

Fordel tomatsausen på de to pizzaene.
Legg på litt av osten.
Og litt fyll. Champignon, paprika, løk, oliven. Bruk det du har. Du kan ha alt mulig på en pizza. Men ikke alt på en gang.
Så resten av osten
Oregano drysses oppå.

Sett pizzaen nederst i ovnen. Da blir den godt stekt nedenfra uten at den blir svidd på toppen. Sett alarmklokken på 10 minutter. Den trenger antagelig litt mer steking, så følg godt med, det går fort!

Når du tar ut pizzaen, så sett inn neste. Husk å sette på alarmklokken så du ikke glemmer deg bort mens du sitter og spiser!

Se også:
Verdens beste pizza
Pizza med squash og peanøttsausDu finner flere oppskrifter her!