Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pasta med spinat og blåmuggost

Her kan du enten lage din egen pasta eller kjøpe ferdig. Sammen med spinat og blåmuggost blir dette lekkert!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Her kan du enten lage din egen pasta eller kjøpe ferdig. Sammen med spinat og blåmuggost blir dette lekkert!


pastaspinatHva trengs? Den riktige smaken, balansen i smakene. Den milde, glatte pasta i bunn. Fersk, økologisk grønn tagliatelle er den beste.

Så er det dampet spinat:

Hvordan er kvaliteten på spinaten? Den kan godt være økologisk. Hvis du klarer å finne økologisk spinat, da. Uansett dampes den ned med litt vann, og på to minutter er den i kollaps. Spinat kan også erstatte eller være i tillegg til spinat om det er sesong.

Så tilsettes fløte og det får koke inn.

Hvor mye fløte?

Ganske mye, for å være ærlig. Spinaten er krass og full av oksalsyre. Både smaksmessig og ernæringsmessig krever det den myke melken. Den kan godt kjøres i stavmikseren så det blir godt blandet og lysegrønt. Deretter nok salt.

Sånn.

Så var det å dandere helheten: Pasta i en ring midt på tallerkenen. Reven parmesan over. Spinat i fløte over og rundt om. Og så den grønneste og tetteste olivenoljen du kan få tak i.

Likevel er ikke dette nok.

Vi må ha mer. Vi må ha blåmuggost, Roquefort. Ekte, på fåremelk. Små biter duttes litt utover. Noen blader av basilikum går veldig godt i dette selskapet, og pynter opp.

Der. Nå sitter den.

Handlelisten til denne retten sier seg egentlig selv, men for ordens skyld:

Pasta
Spinat i fløte
Parmesan
Mørk olivenolje
Roquefort

Så er det bare å tilpasse mengde etter hvor mange porsjoner du vil lage.

Du finner flere oppskrifter fra meg her.

Se også:
Fikenkuler
Salat med ridderost,aprikos og nøtter

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!