
Pasta med sopp
Høsten er sopptid, og sammen med løk og pasta smaker skogens gull fantastisk. Lag rikelig, for denne retten slår an!


Høsten er sopptid, og sammen med løk og pasta smaker skogens gull fantastisk. Lag rikelig, for denne retten slår an!
Dette trenger du (til fire personer):
- 4-500 g fullkorn pasta
- 3 store løk
- 3 fedd hvitløk
- 600-700 gram sopp
- Soyafløte (eller vanlig fløte)
- Vann
- Olje til steking
- Salt og pepper
- Eventuelt frisk koriander til pynt
Slik går du fram
Finhakk løk og hvitløk, og stek det gyllent. Del soppen i mindre biter og stek den. Noen foretrekker faktisk å tørrsteke soppen uten olje eller smør. Da får soppen en fin nøttesmak. Men ikke bruk for sterk varme. Husk rikelig med salt og pepper på soppen. Jeg brukte kantarell og østersopp. Bruk det du får tak i.
Bland sopp og løk og tilsett soyafløten. Denne fløten har lang holdbarhet, så du kan gjerne hamstre flere, når du finner den i butikken. Fyll fløtepappen med vann, rist godt og tilsett fløtevannet. Man kan selvfølgelig krydre med mye forskjellig, men for å ta vare på den fine soppsmaken, foretrekker jeg kun rikelig med salt og pepper.
Kok pastaen i mye og godt saltet vann. Ofte beregner man 100 g tørr pasta til hver person. Men 500 g forsvant i min familie på 4. Server gjerne med frisk koriander eller annen grønn pynt. Yummi!
Lykke til!