Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pasta e fagioli

Italiensk restemat med bønner, tomatsaus og masse snadder.

Italiensk restemat på sitt beste. (Foto: Maria Uldahl)
Italiensk restemat på sitt beste. (Foto: Maria Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Italiensk restemat med bønner, tomatsaus og masse snadder.

Jeg leste et sted at dette fungerer som italiensk restemat, hvor du tar de pastarestene du har liggende i skapet og lager suppe med dem. Så om du har noen rester av forskjellige pastatyper liggende kan du bruke dem opp i denne herlige suppa med smak av Italia.

Retten tar ca 30 minutter å lage.

Dette trenger du (6-8 porsjoner):
  • Olivenolje
  • 1 selleristilk
  • 1 stor gulrot
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ ts sukker
  • 1 ss tomatpure
  • 1 l vann
  • 1 boks hakkede tomater (ca. 240 g tomater)
  • Ca. 5 dl borlottibønner og/ eller cannellinibønner*
  • En klype frisk rosmarin, basilikum og oregano
  • En god klype havsalt og ca 1 ts nykvernet pepper
  • Ca. 5 dl (ukokt) makaroni eller annen pasta
  • Evt. litt parmesan
* Om du ikke får tak i akkurat disse bønnene går det fint an å bruke f.eks. kidneybønner og hvite bønner. Ta det du har og lag gjerne suppa som restemat!

Skyll sellerien og gulroten i kaldt vann. Skrell gulroten og kutt grønnsakene i små biter.

Varm 2-3 ss olivenolje i en kjele. Bruk middels høy varme. Press eller riv hvitløken og surr den i oljen et halvt minutts tid. Ha i selleri og gulrot, la det steke et par minutter.

Tilsett tomat og vann. Ha i sukker og krydder. Om du ikke har friske urter kan du bruke tørkede, bruk da ca. 1 ts av hver. La det småkoke i 10-15 minutter.

Mens det koker tilbereder du pasta. Følg anvisningen på pakka, men ta pastaen av ca. to minutter før den egentlig er ferdig. Hell vannet av bønnene og skyll dem godt i kaldt vann. Hell av vannet av pastaen og tilsett pasta og bønner i tomatgryta. La det stå et minutts tid til alt er varmt.

Server gjerne med et dryss parmesan. God middag!


Se også:
Grønn lasagne
Paul Mccartney's pasta penne

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!