Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pasta Bolognese med nøtteparmesan

Pasta "bolognese" er noe jeg aldri går lei av uansett hvor mye jeg spiser det. Det er lett å lage og smaker fantastisk.

Pasta med gulrot, valnøtter, tomatsaus og nøtteparmesan. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Pasta med gulrot, valnøtter, tomatsaus og nøtteparmesan. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Pasta "bolognese" er noe jeg aldri går lei av uansett hvor mye jeg spiser det. Det er lett å lage og smaker fantastisk.

 

Ha i masse grønnsaker, brukt ferdig farse fra frysedisken eller lag din egen. I denne farsen har jeg brukt en blanding av nøtter og tvp, som er tørket soyaprotein som tilsettes vann for å bli som kjøttdeig. Hjemmelaget, vegansk farse er slett ikke vanskelig.

Spaghetti med vegetarfarse
  • En god neve spaghetti
  • 2 dl tvp
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 liten gul løk
  • 1 gulrot, raspet
  • 1 dl valnøtter
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss frisk eller tørket basilikum
  • 1 ts salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske, hakkede tomater

Slik går du fram

Kok spaghettien i godt med lettsaltet vann. Ha tvp-en i en stor skål, strø over buljongen og hell over kokende vann så det akkurat dekker. Legg en tallerken over for å holde på dampen. La trekke i fem min.

Stek løk og hvitløk i litt olje før du tilsetter raspet gulrot og bløtlagt tvp. La det brune seg litt. Ha så i de hakkede nøttene og krydderet. Smak deg gjerne til med litt chili eller andre krydder. Rør inn tomatpureen og hell over de hakkede tomatene. La det småputre i ti minutter.

Nøtteparmesan
  • 1 neve solsikkekjerner
  • 1 neve sesamfrø
  • 2 ss næringsgjær
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • Himalayasalt

Dette er vel strengt talt mer frø enn nøtter, men frøparmesan hørtes ikke så fancy ut. Du kan selvfølgelig også bruke nøtter til denne. Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin og mal til et pulver. Oppbevares på luftett glass og holder seg til evig tid om det får stå kaldt.

Server pastaen med et godt dryss "parmesan", og gjerne friske tomater og basilikum.

Denne oppskriften er levert av Adele Holt-Iversen.

 

Se også:
Sitronpasta
Pasta med kaperspesto

 

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!