Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pai med halloumiost

Smakfull pai med halloumiost, vårløk, tomater og paprika.

Smakfull og lett pai med halloumiost, vårløk og paprika. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Smakfull og lett pai med halloumiost, vårløk og paprika. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Smakfull pai med halloumiost, vårløk, tomater og paprika.

I Paibunnen er det brukt polenta i stedet for egg. Polenta er et glutenfritt mel laget av malt mais, og melet fungerer godt som erstatning for egg i mange retter.

Får du ikke tak i halloumiost, så kan du bruke fetaost isteden. Da kan du gjerne bruke oliven i fyllet i tillegg til fetaosten.

Ingredienser til paideig
  • 75 gr smør, i terninger
  • 2 ss havrekli
  • 100 gr sammalt hvete grovmalt
  • 60 gr sammalt hvete finmalt
  • 1 ts tørka persille
  • 1 ts tørka basilikum
  • ca 4 ss vann

Slik går du fram:

Bland smør og mel sammen til en finkornet masse. Tilsett vann slik at du får en smidig deig. Trykk deretter ut deigen i en paiform. Dersom du har tid, setter du deigen kjølig i 30 minutter før steking.

Skru ovnen på 200 grader. Prikk deigen med en gaffel, og stek i 15 minutter på midterste rille.

Deigen kan gjerne lages klar dagen før.

Ingredienser til fyll
  • 1 dl polenta
  • 4 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • ca 1/3 hallumiost, delt i biter
  • 2 stilker vårløk
  • 1 rød søt paprika
  • 7 tomater (ovnsbakte eller friske), delt i to
  • Ca 3 ss västerbottenost, revet

Kok opp vann, polenta og salt i en kjele. La det hele småkoke i 5 minutter under stadig omrøring.

Stek halloumiost i en tørr panne. Hakk opp vårløk og paprika. Når polentaen er ferdig blander du inn vårløk, paprika og halloumi. Smak til med pepper.

Ha polentafyllet over i paiskallet. Legg på tomatene og dryss over ost.

Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 25 minutter. Server med en grønn salat. God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.

 

Se også:
Salat med varm chevre
Gresk pai

 

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -