Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Pai med halloumiost

Smakfull pai med halloumiost, vårløk, tomater og paprika.

Smakfull og lett pai med halloumiost, vårløk og paprika. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Smakfull og lett pai med halloumiost, vårløk og paprika. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Smakfull pai med halloumiost, vårløk, tomater og paprika.

I Paibunnen er det brukt polenta i stedet for egg. Polenta er et glutenfritt mel laget av malt mais, og melet fungerer godt som erstatning for egg i mange retter.

Får du ikke tak i halloumiost, så kan du bruke fetaost isteden. Da kan du gjerne bruke oliven i fyllet i tillegg til fetaosten.

Ingredienser til paideig
  • 75 gr smør, i terninger
  • 2 ss havrekli
  • 100 gr sammalt hvete grovmalt
  • 60 gr sammalt hvete finmalt
  • 1 ts tørka persille
  • 1 ts tørka basilikum
  • ca 4 ss vann

Slik går du fram:

Bland smør og mel sammen til en finkornet masse. Tilsett vann slik at du får en smidig deig. Trykk deretter ut deigen i en paiform. Dersom du har tid, setter du deigen kjølig i 30 minutter før steking.

Skru ovnen på 200 grader. Prikk deigen med en gaffel, og stek i 15 minutter på midterste rille.

Deigen kan gjerne lages klar dagen før.

Ingredienser til fyll
  • 1 dl polenta
  • 4 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • ca 1/3 hallumiost, delt i biter
  • 2 stilker vårløk
  • 1 rød søt paprika
  • 7 tomater (ovnsbakte eller friske), delt i to
  • Ca 3 ss västerbottenost, revet

Kok opp vann, polenta og salt i en kjele. La det hele småkoke i 5 minutter under stadig omrøring.

Stek halloumiost i en tørr panne. Hakk opp vårløk og paprika. Når polentaen er ferdig blander du inn vårløk, paprika og halloumi. Smak til med pepper.

Ha polentafyllet over i paiskallet. Legg på tomatene og dryss over ost.

Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 25 minutter. Server med en grønn salat. God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.

 

Se også:
Salat med varm chevre
Gresk pai

 

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!