Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Orientalsk middagsgryte

Thai, indisk, kinesisk… Jeg elsker asiatisk mat uansett nasjonalitet. Denne middagsgryten henter litt herifra og litt derifra, i en snill, men kjempegod, orientalsk kombo.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Thai, indisk, kinesisk… Jeg elsker asiatisk mat uansett nasjonalitet. Denne middagsgryten henter litt herifra og litt derifra, i en snill, men kjempegod, orientalsk kombo.


Til to personer trenger du:

1 løk
1/2 kinesisk hvitløk
4 store poteter
10 aromasopp
3 store never fersk spinat
1 boks kokosmelk
1 ss grønn curry
2 ss garam masala
2 ss paprikapulver
2 ss soyasaus
2 ss ristet sesamolje
1 ss maizena rørt ut i litt kaldt vann
eventuelt en halv chilli

salt, pepper og sitronsaft

Begynn med å skrelle og koke poteter. Mens potetene koker deler du soppen i skiver og steker den i litt olje til den har fått en gylden farge. Legg så soppen til side. Hakk løk, hvitløk og eventuelt chilli og stek også dette i litt olje til løken har blitt blank og myk. Når potetene er ferdige deler du de i passe store biter og har i stekepannen sammen med løkblandingen og soppen. Pass på så du ikke overkoker potetene da kokeprosessen fortsetter i stekepannen. Blir pannen for liten, bytter du til en større gryte/kjele.

Nå er tiden kommet for å ha i alle godsakene. Begynn med en halv boks kokosmelk, og ha heller i mer senere dersom du ønsker mer saus. Tilsett garam masala, soyasaus, grønn curry og sesamolje, smak deg  så frem med salt, pepper og sitronsaft (og eventuelt mer krydder/olje) til du finner en smaksbalanse du synes er god. Ha i spinaten, rør om og la gryten stå og småkoke på lav varme i noen minutter så smakene får satt seg og spinaten faller sammen. Rør inn maizena mens gryten koker hvis du ønsker en fyldigere saus, jeg synes det gjør seg i slike gryter.

Ristet sesamolje er det som virkelig hever smaken i denne retten, det kjøper du på iHerb eller du kan spørre på en asiatisk butikk. Garam masala og paprikapulver kjøper jeg også på asiatiske butikker, men det er mulig du finner det i dagligvareforetninger med stort utvalg også.

Server med ris eller vegansk naanbrød til. Nom nom!

Denne oppskriften er levert av Bente Isefjær og hennes blogg Spis grønt. Spis godt.

Se også:
Tofupinner
Rød og gul gryte med bønner og pasta