Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Nøttestek

Prøv en vegetarisk klassiker før jul!
Nøttestek: Klassisk, vegetarisk festmat. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Nøttestek: Klassisk, vegetarisk festmat. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Prøv en vegetarisk klassiker før jul!

Nøttestek er en klassiker fra det vegetariske kjøkkenet. Den er lett å lage, og kan smakssettes akkurat slik du vil. Bytt gjerne ut kjernene i oppskriften med lik mengde nøtter, eller mer om du foretrekker det. Dette er en oppskrift som egner seg for litt "slumping" med ingrediensene.

Steken bør lages dagen før du skal servere den, slik at den rekker å få satt seg skikkelig. Den holder seg flere dager i kjøleskapet, og egner seg godt til frysing.

Dette trenger du:
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 ts rapsolje
  • 200 gr revet västerbotten ost (eller en annen smakfull variant).
  • 1 beger lettrømme
  • 1 squash
  • 4 store gulrøtter
  • 3 stilker stangselleri
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 gul løk
  • 3 lettpiskede egg
  • 3 ss grov sennep
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 - 1 ts sterk røkt paprika*
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts tørka persille
  • 1 ts chiliflak
  • Saften fra en lime

* Sterk røkt paprika kan være vanskelig å finne, men en del dagligvarebutikker har det. Et annet alternativ er liquid smoke som også finnes i butikker med godt utvalg.

Slik går du fram:

Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Kjernene er ferdige når de popper. Ta kjernene ut av panna, hell i olje og stek solsikkekjernene til de har fått en gyllen farge.

Riv ost, gulrøtter og squash. Legg squashen i en melsikt, og bland inn 1 ts salt. La dette stå ca i 20 minutter, press ut så mye vann du klarer fra grønnsaken med baksiden av en spiseskje. Hakk løk og hvitløk, stek i olje eller smør i en panne til løken har fått litt farge. Hakk stangselleri i biter.

Bland alle ingrediensene i en stor bolle og smak til med krydder. Ha bakepapir i to brødformer, og fordel røren opp i disse.

Stekes i ovn på 200 grader i ca 1,5 time. La den hvile et døgn i kjøleslap

Skjær steken i tykke skiver, og stek dem i en panne i olje eller smør. Server med f.eks poteter, surkål, rosenkål, rødkål, tyttebærsyltetøy og rotgrønnsaker.

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.


Se også:
Tusenårssalat
Asparges med sitronsmør og ost

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler