Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nærmere energisalat

Nå kan du lage en energisalat som metter utrolig lenge.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Nå kan du lage en energisalat som metter utrolig lenge.

Energisalat_Brd_EK_-_webEnergi så det holder. (Foto: Bård Ek)

Med denne oppskriften inne har du de tre essensielle ingrediensene i energisalat: Spirer og hummus  har du fått allerede, her er stekte honningnøtter.

Disse tre er det mettende element i energisalaten, som holder utrolig lenge. Sammen med det, en finrevet råkost med søt sitrondressing, grønn salat, litt rømme, og vinaigrette, gjerne fetaost og oliven. Følg med, jeg har tenkt å ta alle disse i detalj. Neste uke kommer vinaigrette.

Stekte honningnøtter:

Kjøp hva som helst av økologiske nøtter. Det er fint å blande flere sorter: Solsikkefrø, gresskarkjernefrø, sesamfrø, mandler, hasselnøtter, cashew.  De økologiske er veldig dyre, men du vil få en helt annen smak på for eks mandlene. De glætte kjempebillige amerikanske har veldig lite smak. Mer smak = mer næring.

250 g nøtter og frø

1 liten ts havsalt,

1 ts honning,

1 ss god olje.

Gni alt sammen til det er jevnt fordelt, legg på bakepapir og stek dem i ovnen på 170 grader til de er lysebrune. Det tar 10 -15 minutter. Men du må passe godt på, nøttene skal bli sprø og bare svakt brunet. Det er som å steke pepperkaker, om du har prøvd det. Det ene øyeblikk er de bleke, du snur ryggen til, og når du sjekker igjen er de svartsvidd. Følg veldig med mot slutten! Ikke ha for høy temperatur  på ovnen, da er det lett at det vipper over. Alle nøttene skal ikke være brune, da har de stekt for mye.

Ta ut og oppbevar i en tett boks. Er det fuktig vær, drar de fuktighet og mister sin sprøhet. De holder seg ikke veldig lenge – kanskje 2 uker max. Derfor oppbevarer jeg dem i tett pose i kjøleskap, eller like godt i fryseren. De mister sin friskhet og begynner å smake gammelt forbausende fort. Jeg skjønner det ikke helt, men sånn er det. Så ha dem i tett boks på kjøl, eller i fryser.

Se også:
Avocado og ananassalat
Bønnespirer på kjøkkenbenken


Her finner du enda flere oppskrifter!