Nakenbygg i grønn seng


I Midtøsten bruker de som regel bulgur og kaller retten tabouleh. Vi kan gjerne bruke bygg, nakenbygg eller quinoa. I tillegg brukes en saftig agurk, minst like saftig paprika, masse urter - gjerne mynte og persille.
Sitron er også godt, da får du litt god syre. Olivenolje, hakket løk - ikke for mye - og presset hvitløk. Salt.
Resultatet er en leskende salat med næring, flott i fargene med det grønne, røde, og deilig i sin klassiske blanding av hvitløk, salt, sitron og olivenolje.
Det kan stå alene som en lunsj. Det serveres gjerne med en yoghurtdrssing ved siden av. Man kan legge hvitløken der, og droppe det i salaten. Pitabrød går selvsagt også an å ha, men kornet gjør at det ikke må være det.
Her er hva du trenger til fire personer:
200 gram kokt korn av ditt valg. Det blir ca. 500 etter koking.
250 gram agurk
200 gram paprika / tomat
125 gram rød løk
50 gram bladpersille
125 gram kokte svarte bønner
1 dl. olivenolje
1 dl. sitron
salt og pepper
Dette trenger du til dressingen:
8 dl. yoghurt
lime
salt
sukker
pepper
hvitløk
Slik kan du tilberede salatan:
Legg opp grønn salat på tallerkenen, særlig i ring rundt kanten. Legg byggsalaten i midten, og sveip
rundt med yoghurtdressing i ring rundt oppå den grønne salaten.
Vil du ha en grønn kule på toppen?
Da tar du 2 deler kokte mungbønner og 1 del persillepesto.
Se også:
Kålsuppe
Tabouleh med kikerter

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!