
Moussaka


Moussaka er en kjent og kjær gresk middagsrett. Originalen inneholder fårekjøtt, men her er det i stedet brukt poteter, aubergine og squash.
- 0,5 gul løk
- 1 hvitløk uten fedd
- 1 ts olivenolje
- 1 stilk stangselleri
- 0,5 rød chili
- 1 liten boks tomatpure
- 1 boks hakka tomater
- 1 dl eplesaft
- 2 laurbærblad
- Urtesalt og pepper
Finhakk løk og hvitløk. Stek i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett stangselleri og chili, og stek i noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene, og smak til med krydder. La sausen koke i minst 30 minutter.
- 2 auberginer
- Salt
- Olivenolje
- 1 squash
- 1 ts kanel
- 0,5 ts røkt paprika sterk
- Urtesalt
- Pepper
- 1 ts oregano
- 1 ts paprikapulver
Del auberginene i skiver, og leg dem i et dørslag lagvis med salt mellom lagene. La auberginene stå i 20 minutter.
Skyll av saltet, og tørk auberginene på et rent kjøkkenhåndkle. Stek auberginene i olje til de er brune på begge sider. Ha i squashbitene, og smak til med krydder.
- 4 poteter, i skiver
- 2 ts rapsolje
- 0,5 gul løk, strimla
Stek potetskiver i olje til de har fått farge og begynner å bli møre. Ha i løken mot slutten av steketiden.
- 1 boks Cottage Cheese, mager
- 2 ss matyoghurt
- 2 dl västerbottenost
- En liten dæsj skummet melk
- Urtesalt
- Pepper
- Muskatnøtt
Bland alle ingrediensene og smak til med krydder.
Slik setter du retten sammen
Hakk 3 never med bladpersille. Ha potetene i en ilfast form, og dryss over halvparten av persillen. Legg deretter auberginer og squash, bladpersille og tomatsaus. Hell ostesausen over til slutt. Dryss gjerne litt mer ost på toppen.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter, eller til osten har blitt gyllen. God middag!
Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.
Se også:
Gesk bondesalat
Gresk salat