
Moussaka vegetar
Moussaka med et dryss av kanel dufter himmelsk og fremkaller minner om sol og turkise Middelhavsstrender. Denne varianten er kjøttfri, men de fleste tror den inneholder kjøtt.


Moussaka med et dryss av kanel dufter himmelsk og fremkaller minner om sol og turkise Middelhavsstrender. Denne varianten er kjøttfri, men de fleste tror den inneholder kjøtt.
Dette trenger du (til 4 personer):
- 3 auberginer, i skiver
Tomatsaus:
Her ser du ingrediensene til tomatsausen. Så tilsetter du bare krydder. (Foto: Liv Thoring)
- 2 løk
- 3 feddhvitløk
- 1 pose vegetarfarse
- 2 pappbegre grovhakkede tomater
- 1 ts estragon
- 2 ts oregano
- ½ ts kanel
- 1 ts sukker
- pepper etter ønske
- olje til steking
Hvit saus:
- 4 dl melk
- 1 pappbeger soyafløte (2 dl)
- 5 ts maisenna
- 100 g revet ost (kan sløyfes)
- 2 eggeplommer
- Litt revet muskat (kan sløyfes)
- salt
Slik går du fram
Skjær auberginene i skiver, og stek disse i en stekepanne i 3-4 min. på hver side. Bruk lite olje. Selv om de ser tørre ut, blir de helt fine og myke når de er stekt. De kan faktisk stekes helt uten olje. Legg dem til side, når de er ferdigstekt.
Tomatsaus:
Finhakk løk og hvitløk, og stek dette gyllent. Ha i vegetarfarsen, boksene med grovhakkede tomater og tilsett krydder, sukker og smak til med pepper. La det hele koke et par minutter, mens du rører forsiktig om.
Hvit saus:
Hell melk og fløte i en kjele, tilsett maisenna og visp det sammen. La dette koke et par minutter til det tykner, ha i muskat, ost og eggeplommene, og rør til du har en jevn, tykk saus. Smak til med litt salt. Hvis du bruker bare melk og ikke fløte, trenger du kanskje litt mer maisenna.
Dekk bunnen i en ildfast form med de stekte aubergineskivene, hell over tomatsausen og legg et nytt lag aubergineskiver på toppen. Hell så forsiktig over den tykke, hvite sausen og dryss litt kanel på toppen. Sett det i ovnen på 200 grader i en halv time.
Server gjerne med gresk salat til. Lykke til!