Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

En mettende og smaksrik salat med nøtter, grønnkål og kantarell. (Foto: Liv Thoring)

Lun høstsalat

Høsten er tid for både sopp og kål, så hvorfor ikke kombinere dem? Sammen med nøtter og ris, vil du oppleve smaker som harmonerer godt sammen, og du blir god og mett.

Høsten er tid for både sopp og kål, så hvorfor ikke kombinere dem? Sammen med nøtter og ris, vil du oppleve smaker som harmonerer godt sammen, og du blir god og mett.

Dette trenger du (til 4 personer):

  • 3 dl. villris (vanlig ris eller quinoa)
  • 2 dl. hasselnøtter
  • 3 hvitløksfedd
  • 500 gram kantarell (eller annen sopp)
  • 2 epler
  • 100 gram grønnkål
  • Olje til steking
  • 1 ts. timian
  • Salt og pepper

Slik går du fram

Kok risen etter anvisning på pakken. Del nøttene litt, og rist dem i en tørr panne på sterk varme. Pass på så de ikke brenner seg. Snart vil du kjenne en herlig nøttelukt i rommet.

Finhakk hvitløk, skjær soppen og eplene i biter og finsnitt grønnkålen.

Legg hasselnøttene til side, og skru ned varmen. Ha i litt olje, hvitløk, kantarell og godt med salt og pepper. Stek dette til vannet fra soppen er borte og den blir lyse brun. Ha i litt mer olje, og tilsett eplebiter, grønnkål og timian, og stek det videre til grønnkålen kjennes kokt og eplene blir møre. Det kan gjerne surre litt under lokk.

Bland grønnkålblandingen sammen med nøtter og villris, og server salaten varm. Ha gjerne en god hummus ved siden av og eventuelt din favorittdressing over. Jeg foretrekker denne salaten uten dressing, slik at sopp- og nøttesmaken kommer til sin rett. 

Min favoritthummus

Dette trenger du:Hummus275 LivTHer ser du hovedingrediensene i hummus: 
Tahini til venstre og kikerter til høyre. Kikerter inneholder like mye proteiner som kylling. (Foto Liv Thoring)

  • Et pappbeger kikerter
  • 2 ss. Tahini (sesampasta)
  • 1/2 ts. hot curry (indisk)
  • 1/2 ts. malt spisskummin
  • Salt og pepper
  • Vann

Slik går du fram

Skyll kikertene grundig i pappen, og fyll opp begeret en siste gang med vann mens ertene er i. Når vannet står litt under toppen av ertene, har du riktig mengde. Hell alt sammen i en stavmikser. Ha i tahini og krydder, og kjør det på høy hastighet til du har en god og jevn konsistens. Til slutt smaker du til med ønsket mengde salt og pepper og kjører mikseren litt til.

 Lykke til!

 Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter

blog comments powered by Disqus