Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lun byggsalat med bakte grønnsaker

Mettende middagssalat med byggris, sopp og ovnsbakt paprika.
Lun salat med ovsnbakte grønnsaker. Foto: Maria Uldahl
Lun salat med ovsnbakte grønnsaker. Foto: Maria Uldahl
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mettende middagssalat med byggris, sopp og ovnsbakt paprika.

Visste du at bygg trolig var den første kornarten mennesker begynte å dyrke? Og at den har vært en av de viktigste matvarene i Norge gjennom tusenvis av år? Nå brukes det mest til dyrefôr og er kanskje blitt litt glemt på kjøkkenet, men det er det ingen grunn til. Bygg er sunt og godt! :-)

Dette trenger du til 4 porsjoner:
    Din tekst
  • 4 poser Møllerens byggris
  • 1 pk crispisalat
  • Cherrytomater av god kvalitet
  • 8 sjampinjong
  • 2 snackpaprika
  • Rapsolje, eller olivenolje som tåler høy temperatur
  • Salt og pepper
  • 4 ss pinjekjerner

Kok opp vann til byggrisen. Kutt sjampinjong i båter eller skiver. Del paprikaene i to på langs og lag et snitt i skinnet på tomatene med en skarp kniv.

Smør en ildfast form med litt olje og ha i tomater og paprika. Pensle med litt olje og strø over et godt dryss med salt og pepper. Bak dem i ovnen på 220c i 20-30 minutter, til paprikaen begynner å bli svart i skinnet.

Mens grønnsakene bakes kan du ha pinjekjerner i en tørr stekepanne og riste dem til de blir gylne. Legg dem til side mens du steker soppen i litt olje til den er gyllen og gjennomstekt. Kok byggrisen i 12- 15 minutter, som det står på pakka.

Når paprikaen er ferdig drar du av skinnet, og kutter paprikaen i mindre biter. Det er ikke så nøye om du ikke får av alt skinnet, men ta ihvertfall det som er blitt svart. Bland sammen alt i en salatbolle og strø over pinjekjerner.

PS: Du kan selvfølgelig bruke "vanlige" byggkorn i denne oppskriften, men Møllerens byggris er en hurtigvariant som gjør at du sparer litt tid på tilberedelsen.

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl


Se også:
Halvgrove bagels
Vinaigrette-fransk dressing med norsk aksent

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -