Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Linsesuppe med jordskokk

Smakfull og varmende høstsuppe.

Suppe med linser, jordskokk og soyapølser, pyntet med bladpersille. (Foto: Thomas Olsen/Veganmannen)
Suppe med linser, jordskokk og soyapølser, pyntet med bladpersille. (Foto: Thomas Olsen/Veganmannen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Smakfull og varmende høstsuppe.

Dette trenger du (til 2 porsjoner):
  • 2 jordskokk skåret i biter
  • 2 små løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 3 dl linser
  • 1 ts cayennepepper
  • En klype muskattnøtt
  • 1 buljongterning
  • Ca. 1 liter vann (prøv deg litt frem for ønsket konsistens)
  • 2 soyapølser skåret i biter
  • Noen kvaster med bladpersille

Slik går du fram

Hakk opp løk og hvitløk og stek i litt olje i en kjele. Tilsett så vann, krydder, buljong, jordskokk og linsene og kok opp. Kok i ca. 20 minutter og tilsett så biter med soyapølser om du ønsker (kan sløyfes). Pynt med litt bladpersille, eller hakk litt og ha i suppen.

Denne oppskriften er levert av Thomas Olsen, a.k.a. Veganmannen.


Se også:
Linsesuppe
Linse og grønnsakskaker

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!