Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Linseboller i indisk saus

Nydelig middag med smak av karri og kokos.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Nydelig middag med smak av karri og kokos.



Ingredienser til fire porsjoner:

7 desiliter vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
3,5 desiliter røde linser
120 gram cashewnøtter
1 sjalottløk
3 teskjeer rød currypasta
2-3 desiliter brødsmuler
Salt og pepper

Currysaus:

2 spiseskjeer olje til steking
1 teskje sennepsfrø
1 teskje korianderfør
1 teskje garam masala
1 teskje spisskummen
1 teskje paprikapulver
0,5 teskje cayennepepper
0,5 kinesisk hvitløk
2 centimeter ingefær
3 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
1 boks (cirka 3,5 desiliter) knuste tomater
1 lime
1-2 spiseskjeer agavesirup
1 boks kokosmelk (cirka 3,5 desiliter)
Noen kvaster frisk koriander

Framgangsmåte:

Kok opp vannet i en gryte. Skyll linsene og ha de i. La det hele surre i cirka femten minutter – til linsene har absorbert all væsken. Ha linsene over i en bolle og la de avkjøles litt.

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Kjør nøttene til små biter, ikke smuler, i en kjøkkenmaskin eller blender.

Riv eller finhakk løken og ha over i bollen med linsene. Tilsett currypaste og nøtter, og rør det hele sammen.

Vend inn litt og litt av brødsmulene, til du har en ganske fast og fin deig.

Bruk en spiseskje til å ta ut deig til boller, trill dem rulle mellom hendene dine. Fordel utover stekebrettet.

Stek bollene først i 20 minutter, ta de ut og vend på de, stek de deretter i 20 minutter til.

Currysaus:

Varm opp oljen i en panne. Ha i sennep- og korianderfrø og stek de i noen minutter. Ha i resten av krydderne og la de surre sammen på middels varme i noen minutter.

Rens og riv hvitløk og ingefær og ha i. Rør det godt sammen med krydderne, og la det surre i noen minutter til. Hell i grønnsakskraft og tomater og kok opp. Press i saften fra limen og smak til med litt agavesirup.

Hell i kokosmelken, skru ned varmen og la det hele småkoke til linsebollene er ferdige.

Grovhakk koriander og ha i rett før servering.

Ha bollene i en serveringsskål, hell sausen over og server med naturris og papadums, chapati eller nanbrød.

Denne oppskriften er levert av Mari Hult og Vegetarbloggen.

Se også:
Chole palak-indisk kikertgryte med spinat
Chapati er Indias hverdagsbrød
Du finner flere oppskrifter i vår Kjøttfri mandag-blogg!
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -