Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kremnasjonal

En middag for de dagene huset ser bomba ut, vaskemaskinen står på og storesøster skal være på turninga klokka seks.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En middag for de dagene huset ser bomba ut, vaskemaskinen står på og storesøster skal være på turninga klokka seks.

spinatmedegg
Noen dager kan jeg kose meg med å stå på kjøkkenet i timesvis, høre Judy Garland på Spotify, kutte hauger med grønnsaker i småbiter og ovnsbake på lav varme en inspirert middag til familien min.  Ok da, de gangene mamma og pappa er på besøk så jeg har barnepass. Og huset mitt ikke ser helt bomba ut. Og vaskemaskinen står på. Og jeg ikke har mer lyst til å ligge i sofaen med min venn Walters Mandler og lese Good Food i stedet for.

Så har jeg de andre dagene. Når jeg blir sittende akkurat litt for lenge på jobb. Når jeg må jakte barnehagen rundt på tørre sokker og bortslengte vinterstøvler.  Når storesøster skal være på turninga klokka seks. Det er da posesuppe er min venn. Ja, du hørte riktig: Posesuppe. Ingen fancy, italiensk posesuppe heller. Jeg snakker helt alminnelig posesuppe fra Toro.

Den kan selvfølgelig serveres som den er, men det går kjapt å pimpe den opp, så suppa blir noe du med et selvsikkert smil kunne servert Marianne Aulie, Janne Formoe eller hvem det nå enn er som er med på 4 stjerners middag denne uken.

Forrige tirsdag var en slik posesuppedag hjemme hos oss. Heldigvis hadde jeg fire basisvarer på kjøkkenet:

  • 2 poser spinatsuppe
  • ½  boks kremfløte
  • ½ pose frossen spinat
  • Hardkokte egg

Jeg tilberedte posesuppa som vanlig, men utelot melka. I stedet hadde jeg i den halve posen frossen spinat. Mens suppa putret lot jeg kjøkkenmaskinen piske krem.

Etter fem minutter ga jeg suppen en omgang med stavmikseren, så den ble glatt og fin (barna mine er overbevist om at klumper i mat er giftig eller i det minste skikkelig, skikkelig motbydelig). Tilslutt rørte jeg inn den piskede kremfløten, et triks jeg plukket opp for lenge siden i Bent Stiansens superfine kokebok. Et egg i hver suppeskål og voila! Sunn og super suppefest!

Variasjonsmulighetene er mange:

  • Mannen min liker å ha kikerter i suppa. Har vi en boks med det i hus, heller jeg det i en skål ved siden av til barna.
  • Litt muskattnøtt kan rives over. Det smaker alltid godt til spinat.
  • Olivenbrød eller rundstykker med smør er digg ved siden av om du går forbi en baker på hjemvei eller har noe halvstekt i fryseren.
  • Finner jeg chorizo, spekepølse eller bacon gjemt innerst i påleggsskuffen sprøsteker jeg det et minutt i panna og garnerer med.

 

Denne oppskriften er levert av Susanne Kaluza.

Se også:
Thailandsk gresskarsuppe
Ostesuppe med kryddergrønt og reddiker