Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kremet pasta med sopp og spinat

Enkel og god pastarett.
Lettvint, vegetarisk hverdagsmiddag. (Foto: Maria Uldahl)
Lettvint, vegetarisk hverdagsmiddag. (Foto: Maria Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Enkel og god pastarett.
Dette trenger du (til 4 porsjoner):
  • 400 g spagetti
  • 250 g blandet sopp
  • 2 dl matfløte
  • 200 g frisk spinat
  • Salt og pepper
  • Evt. en dæsj hvitvin
  • Olje til steking

Begynn med å dele soppen i jevnstore biter. Ha de i en panne med litt olje og stek dem til mye av væsken har kommet ut og de er gjennomstekt.

Kok opp vann til spagetti. Når det koker har du i pastaen og tilbereder etter anvisning på pakka. Kok den kortest mulig - om det står 8-10 minutter så koker du den i 8 minutter, ikke 10.

Når du har hatt i spagettien er det også på tide å ha spinaten i panna med soppen. Skyll den først i kaldt vann. La det steke til spinaten har "falt sammen" og spe med fløte og evt. en skvett hvitvin. La det koke inn til det er blitt tykkere, og smak til med salt og pepper.

Hell vannet av spagettien og bland pasta og saus i en gryte eller bolle. Hell resten av hvitvinen i glasset og nyt en god middag!

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl


Se også:
Sopp stroganoff
Hvitløksbaguetter

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!