
Kremet pasta med ristede pinjekjerner


- 300 g pasta, f.eks fusilli eller makaroni
- 250 g sjampinjong og/ eller østerssopp
- 40 g pinjekjerner
- 2 dl matfløte
- 4 ss rømme
- 1/2 blomkål, ca. 350 g
- Salt og pepper
Rist pinjekjernene i en tørr panne på høy varme til de er gylne, ca. 3-4 minutter. Legg dem til side mens du lager resten av maten. Kutt sopp i små biter og stek den i litt olje. Krydre med litt salt og pepper.
Mens soppen steker kan du dele blomkålen i små, jevnstore buketter. Ha blomkålen i en gryte og fyll med vann til det dekker. Ha i litt salt og kok opp, og la det koke i 3 minutter.
Kok opp vann til pasta og tilbered den etter anvisning på pakka. Når soppen er ferdig stekt, og blomkålen og pastaen er ferdig kokt så blander du alt sammen. Tilsett fløte og rømme, og bland godt. Smak til med salt og pepper. La det varmes opp og la fløten koke litt inn. Dryss pinjekjerner over retten og serveres straks.
Se også:
Kantarellpai
Cannelloni med spinat,ricotta og rimsopp

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!