Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kremet blomkålsuppe

Fyldig og fløyelsmyk, dette er en drøm av en blomkålsuppe!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Fyldig og fløyelsmyk, dette er en drøm av en blomkålsuppe!

Til fire medium porsjoner behøver du:

En og en halv blomkål
Tre små poteter
En løk
Tre fedd hvitløk
Ca. en halv pakke frossne erter
1 liter usøtet soyamelk
2 ss grønnsaksbuljong (pulver)
Kaldpresset rapsolje
Malt muskat (finnes i krydderhylla på vanlige butikker)
Sitronsaft
Salt og pepper

Start med å kutte løk og hvitløk som du steker i litt olje i en stor kjele. Deretter kutter du blomkål og potet i biter som du har i kjelen sammen med soyamelken + buljongpulveret. Kok til grønnsakene har blitt møre. Ta kjelen av platen og bruk en skje til å ta ut noen blomkålbiter som du sparer til senere, før du moser resten med en stavmikser til en jevn, tykk suppe. Smak så til med litt kaldpresset rapsolje, muskat, sitronsaft, salt og pepper til du blir fornøyd. Til slutt har du i de siste blomkålbitene og de frossne ertene og gir det hele et kjapt oppkok før servering.

Servér gjerne med ristet rugbrød til og noen dråper rapsolje + facon som velsmakende pynt.

Se også:
Aspargessuppe
Blomkarse i maten?

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!