
Kremet blomkålsuppe


Til fire medium porsjoner behøver du:
En og en halv blomkål
Tre små poteter
En løk
Tre fedd hvitløk
Ca. en halv pakke frossne erter
1 liter usøtet soyamelk
2 ss grønnsaksbuljong (pulver)
Kaldpresset rapsolje
Malt muskat (finnes i krydderhylla på vanlige butikker)
Sitronsaft
Salt og pepper
Start med å kutte løk og hvitløk som du steker i litt olje i en stor kjele. Deretter kutter du blomkål og potet i biter som du har i kjelen sammen med soyamelken + buljongpulveret. Kok til grønnsakene har blitt møre. Ta kjelen av platen og bruk en skje til å ta ut noen blomkålbiter som du sparer til senere, før du moser resten med en stavmikser til en jevn, tykk suppe. Smak så til med litt kaldpresset rapsolje, muskat, sitronsaft, salt og pepper til du blir fornøyd. Til slutt har du i de siste blomkålbitene og de frossne ertene og gir det hele et kjapt oppkok før servering.
Servér gjerne med ristet rugbrød til og noen dråper rapsolje + facon som velsmakende pynt.
Se også:
Aspargessuppe
Blomkarse i maten?

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!