Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kremet blomkålsuppe med erter og stekt soyasopp

Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge.



Mettende blomkålsuppe med masse godt. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Mettende blomkålsuppe med masse godt. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge.



Til fire porsjoner trenger du:
  • 1 stort eller to små blomkålhoder
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss plantemargarin eller olje
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks soya- eller havrefløte (ca 2 dl)
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 1/2 pose selskapserter (125 g)
  • 5 champignon
  • Olje til steking
  • 1 ss soyasaus (glutenfri)
  • 2 stilker vårløk
  • Fersk gressløk
  • Evnt hvitløks- eller chiliolje til servering

Skjær blomkålen i biter. Hakk løk og hvitløk og stek mykt i en gryte med smør. Tilsett blomkålbukettene og buljongen og la koke opp til bitene er møre.

Legg noen av blomkålbitene til side hvis du vil ha litt å tygge på i suppa. Kjør til en glatt puree med stavmikser og tilsett fløten. Kop opp og smak til med salt og pepper. Hell ertene over i suppa (gjerne rett fra frossen tilstand) og la putre mens du skjærer soppen i skiver og steker i olje. Når soppen er ferdigstekt, heller du over soyasausen.

Ha de ferdigkokte blomkålbitene du la til side over i suppa og øs opp i tallerkner. Strø over gressløk og vårløk og ha over soppen. Ta gjerne også med noen hakkede salte nøtter eller ristede pinjekjerner og ringle over litt hvitløksolje for ekstra smak.

Fordelen med masse stæsj i suppa er at den metter helt enormt. Jeg er ram på overspising, men jeg klart bare én runde med denne. Håper det smaker!

Denne oppskriften er levert av Adele Holt-Iversen.


Se også:
Kløversuppe i form
Vegetarsuppe

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!