Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Knasende halloumi og vannmelonsalat med mynte

Hva er vel bedre enn en frisk og mettende salat nå om sommeren?

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Hva er vel bedre enn en frisk og mettende salat nå om sommeren?


haloumisalat500pxHva kan være edre enn ost? Jo, grillet ost!

Da jeg møtte mannen min, fant jeg fort ut tre ting:

  1. Han er vegetarianer.
  2. Han liker ikke suppe.
  3. Han liker ikke salat.


Det er jo en dårlig kombo siden jeg digger egg&bacon og synes supper og salater er genial sommermat. Han viste imidlertid meg at mat uten kjøtt slett ikke trengte å være kjedelig, og jeg mente den eneste grunnen til at han ikke likte suppe eller salat var at han ikke hadde smakt noen ordentlige gode ennå. (Les: Noen jeg hadde laget, hehe)

Heldigvis overbeviste suppene mine ham lett, men salat var det verre med. Han mente rett og slett ikke salat var mettende nok til å telle som ordentlig som mat.

Jeg bestemte meg derfor for å lage en salat så digg at til og med han vil synes det er en fest. På bordet kom denne grillede middagssalaten, med varm halloumiost, søt vannmelon, frisk mynte og knasende sprø pistasjenøtter.

Prinsippene hans sto ikke en sjanse. Min kjære elsket middagen så mye at den nå er en sommerklassiker i det Kaluzaske hjem. Oppskriften får du her:

Du trenger:

  • Halloumi -det er en gresk ost, med en salt, lett mynteaktigsmak som holder fasongen selv om den blir grillet. Resultatet blir en sprø grillet overflate me myk, smeltet ost inni.
  • Vannmelon
  • Grønne bønner (jeg bruker frosne for enkelthets skyld)
  • Kikerter (mettende og sunt. bruk gjerne ferdigkokte som du finner på boks i butikken)
  • Nøtter (jeg liker pistasjenøtter, men cashwenøtter eller peanøtter funker også fint)
  • Mynte (har du ikke frisk mynte kan du blande noen ts myntesaus inn i dressingen)


Til dressingen:

  • Olje
  • Sitron
  • Honning


Slik gjør du:

  1. Skjær halloumien opp i fingertykke skiver. Grill eller stek i 3-4 minutter på hver side.
  2. Kok aspargesbønner i saltet vann i 3 minutter. Skjær opp vannmelon. Bland alle ingrediensene sammen.
  3. Visp sammen olje, sitron og litt honning. Dryss over salaten rett før servering sammen med nykvernet sort pepper. Nyt!


For barna.
Tips: Barna mine er ikke så fan av at middagsmaten deres er blandet, så de får ingrediensene hver for seg.

Tips: Vil du ha en mer fancy salat til å servere på en vennemiddag smaker denne nydelig med dampet asperges i også!

Denne oppskriften er levert av Susanne Kaluza.

Se også:
Jordbær og sukkerertsalat
Pai med halloumiost

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -