Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kjøttkaker i brun saus

Rotnorsk rett i vegetarisk versjon.
Kjøttkaker av quornfarse, servert med soppsaus, potetstappe, brokkoli og tyttebærsyltetøy. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Kjøttkaker av quornfarse, servert med soppsaus, potetstappe, brokkoli og tyttebærsyltetøy. (Foto: baconlovergoesvegetarian)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Rotnorsk rett i vegetarisk versjon.

Kjøttkaker med brun saus er noe av det nærmeste vi kommer essensen av det norske kjøkkenet. Denne oppskriften bruker quorn i stedet for kjøtt. Quorn er en sopp som brukes mye som kjøtterstatning. Du finner det i frysedisken i dagligvarebutikker med godt utvalg.

Kjøttkaker
  • 3 dl quornfarse
  • 3 ss sesamfrø
  • 4 ss knuste linfrø
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 0,5 hvitløk uten fedd, pressa
  • 1 ts pepper
  • 1 ts urtesalt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts tørka persille
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts tørka basilikum
  • 1,5 ts røkt paprika sterk
  • 3 dl vann
  • 5 ss kikertmel
  • Rapsolje til steking

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alle ingrediensene utenom melet, og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Jobb deretter inn melet i deigen, og la den sette seg i ca 5 minutter. Dersom kjøttkakedeigen er for løs, spe på med mer havregryn eller mel.

Bruk en spiseskje og form deigen til kjøttkaker. Brun dem i litt olje i en panne. Legg dem i en ildfast form og stek kakene i ovnen på ca 200 grader i 10-15 minutter.

Soppsaus
  • 5 sjampinjonger, skiva
  • 0,5 gul løk, strimla
  • 3 ts smør
  • 2 ts rapsolje
  • 0,5 hvitløk uten fedd, pressa
  • 1 dl grønnsakskraft/buljong
  • 3 dl vann
  • 0,5 pakke/60 gr snøfrisk med timian og rødløk
  • 4 skiver brunost
  • 2 ts skånsk sennep
  • 1 ts urtesalt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørka persille
  • Et lite dryss chili
  • 0,5 ts liquid smoke
  • Noen dråper sukkerkulør

Stek sjampinjongene i smør og olje. Tilsett deretter løken, og la det hele surre i 5 minutter. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i 30 minutter. Tilsett et par dråper sukkerkulør om du ønsker en brunere farge på sausen. Smak til med evt mer krydder.

Potetstappe
  • 5 poteter
  • Vann
  • 1 - 2 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • Parmesan
  • Salt&pepper

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet når potetene er ferdige. Smelt smør i kjelen og tilsett melk. Ha potetene tilbake i kjelen og mos til en jevn stappe. Smak til med raspet parmesan, salt og pepper.

Server kjøttkakene sammen med potetstappe, sjampinjongsaus, kokt brokkoli og tyttebærsyltetøy. God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.

Se også:
Myntepoteter med tzatziki
Rotfrukter bakt i kokosmelk


Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -