
Kikertburgere med peanøtter
Smakfulle, kjøttfrie burgere med krønsj.


Smakfulle, kjøttfrie burgere med krønsj.
- 2 ss knuste linfrø
- 2 bokser kikerter (760 gr)
- 1 hvitløk uten fedd, presset
- 1 gulrot, delt i små biter
- 6 peanøtter med skall
- 3 stilker vårløk, i biter
- 1 lime
- 2-3 ss olivenolje
- 2 ss kikertmel
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts tørket persille
- 1 ts chilipulver
- 1 ts urtesalt
- 1 ts pepper
Slik går du fram
Bland linfrø i litt vann i et glass og la det stå i 10 minutter. Linfrøblandinga vil fungere som lim for burgerdeigen.
Skrell peanøttene. Mos kikertene i en bolle med en stavmikser. Ha i presset hvitløk, gulrotbiter, peanøtter, vårløk, saft fra lime, olje, mel og krydder. Ha i linfrøblandigen, og bland godt. Smak til med evt mer krydder. La deigen stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader. Form kikertblandinga til passende burgere, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovn i 15 minutter.
Varm opp litt olje i en panne, og stek burgerne på hver side til de har fått en fin stekeskorpe.
Server kikertburgerne med en grønn salat. God middag!
Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.
Se også:
Nydelige valnøttburgere
Blomkålburgere

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!