Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kikertburgere med peanøtter

Smakfulle, kjøttfrie burgere med krønsj.

Kikertburgere med peanøtter, lime og gulrot. Foto: baconlovergoesvegetarian
Kikertburgere med peanøtter, lime og gulrot. Foto: baconlovergoesvegetarian
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Smakfulle, kjøttfrie burgere med krønsj.

Dette trenger du:
  • 2 ss knuste linfrø
  • 2 bokser kikerter (760 gr)
  • 1 hvitløk uten fedd, presset
  • 1 gulrot, delt i små biter
  • 6 peanøtter med skall
  • 3 stilker vårløk, i biter
  • 1 lime
  • 2-3 ss olivenolje
  • 2 ss kikertmel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts tørket persille
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts urtesalt
  • 1 ts pepper

Slik går du fram

Bland linfrø i litt vann i et glass og la det stå i 10 minutter. Linfrøblandinga vil fungere som lim for burgerdeigen.

Skrell peanøttene. Mos kikertene i en bolle med en stavmikser. Ha i presset hvitløk, gulrotbiter, peanøtter, vårløk, saft fra lime, olje, mel og krydder. Ha i linfrøblandigen, og bland godt. Smak til med evt mer krydder. La deigen stå i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader. Form kikertblandinga til passende burgere, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovn i 15 minutter.

Varm opp litt olje i en panne, og stek burgerne på hver side til de har fått en fin stekeskorpe.

Server kikertburgerne med en grønn salat. God middag!

Denne oppskriften er levert av baconlovergoesvegeterian.

 

Se også:
Nydelige valnøttburgere
Blomkålburgere

 

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!