Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kikertboller i wrap

Dette er noe jeg lager ofte, fordi det er hele pakken: Det er raskt og enkelt å lage, med enkle ingredienser, samt at det er sunt og godt!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Dette er noe jeg lager ofte, fordi det er hele pakken: Det er raskt og enkelt å lage, med enkle ingredienser, samt at det er sunt og godt!

Jeg tilpasser ofte etter hva slags mat jeg har i hus. Du kan variere grønnsakene i wrapen akkurat som du vil, samt at du kan ha en rekke forskjellige grønnsaker i selve kikertbollene også. Dette er en enkel oppskrift, så du har en basisoppskrift og kan variere etter egen smak. Kikertbollene er egentlig ganske lik falafel, men jeg får ikke helt falafelfølelsen av dem likevel, så jeg kaller dem bare kikertboller.

Ingredienser:

2 bokser kikerter (ferdigkokte)
1 liten chili
2-3 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts tørket korianderblad eller en liten håndfull fersk
1/2-1 ts salt
1 dl mel (kan f.eks. være hvetemel eller kikertmel)
Olje til steking

Grønnsaker til å fylle med (jeg har her brukt lollosalat, revet gulrot, alfalfaspirer, cherrytomater og ristede pinjekjerner)

Tortillalefser (gjerne fullkorn, eller eventuelt hjemmelaget)

Saus/dressing av eget ønske

Fremgangmåte:

Mos kikertene til en grov masse. Dette kan du gjøre med en gaffel eller ved å kjøre kikertene noen sekunder i en food processor hvis du vil spare tid. Finhakk chili og hvitløk og ha dette oppi med kikertmassen sammen med krydder og salt, før du blander i melet. Så former du deigen til små boller/kaker.Ha en god klunk med olje i en varm stekepanne og ha bollene oppi. Stek noen minutter på hver side.Mens bollene stekes, kutt opp grønnsaker og varm opp lefser. Til slutt lasser du på alle godsakene i tortillaen med bollene og saus/dressing til slutt. Her har jeg brukt tahinisaus og ajvar relish (begge deler er kjøpt på Meny).

Se også:
Gulrotsalat
Kikertsuppe med kokosmelk

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -