
Kikert-suppe ala Roberto

Det er vel egentlig mer en gryterett enn en suppe, men du velger selv konsistensen ved å tilsette mer eller mindre buljong.
Ingredienser:
• 1 stor løk i biter
• 3 stilker selleri i biter
• 2 ss spisskummen
• 1 ts nykvernet pepper
• 2 terninger grønnsaksbuljng utrørt i 5-6 dl kokende vann
• 1 boks flådde, hakkede tomater, helt moset i blender eller lignende
• 2 bokser kikerter
• 1 boks grønne linser eller store hvite bønner (best med linser)
• 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Varm litt olje i en stor panne eller gryte. Stek løk og stangselleri i ca. 10 minutter på middels varme, til det er mykt. Ha i 1 ss spisskummen og rør godt. Stek i noen minutter til. Ha i litt mer olje om det blir tørt.
Tilsett grønnsaksbuljongen, tomatene, bønner, kikerter og sitronsaft og la det koke i ca. 20 minutter. Smak til med mer krydder, koriander er veldig godt oppi. Liker du ikke det, kan du for eksempel ha i frisk persille.
Serveres med godt brød. Rester er veldig godt fyll i tortillas:
Denne oppskriften er levert av Cathrine Garaguso og hennes blogg Veganeren.
Se også:
Kikertburgere med spinat og lime
Kikertsuppe med kokosmelk

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!