Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Karriwok med mye smak

Karri, hvitløk og grønnsaker er et perfekt utgangspunkt for en wok!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Karri, hvitløk og grønnsaker er et perfekt utgangspunkt for en wok!

Karriwok kan lages i mange versjoner.Karriwok kan lages i mange versjoner.

Noe av trikset i denne retten er å ha på skikkelig masse karri. Masse hvitløk gir også en suveren smak i denne sammensetningen. Wok-stekingen er rask, og gir gode grønnsaker med farge og substans. Kjempegodt på null komma nix.

Server gjerne med ris, nudlder eller annet til.

Slik gjør du:

2 nokså generøse ts karripasta. Den må være av en mild sort, for masse av hot karri blir for voldsomt for den norske gane. Og det skal MYE karri til, det er noe av vitsen. I pulverform må dette tilsvare en stor spiseskje, minst.

3 fedd hvitløk. Denne skal skjæres i skiver, ikke hakkes smått. I skiver tåler den litt mer steking uten å bli brun.

Grønnsaker etter valg. Så mye som skal til for å mette deg. Eksempel på en god og grei sammensetning: Finsnittet purre (grønt og smakfullt), rød paprika i tynne ringer (pent på farge, mildt på smak), brokkoli i tynne buketter (grønt,sunt og greit), løk – gjerne i halvmåne-snitt. Det hvite tar karrifargen på en pen måte.

Er målet ditt med Kjøttfri mandag bare å unngå kjøtt, kan du for eksempel ha fisk eller reker oppi.

Varm opp oljen så mye at det freser når du slipper mat oppi. Ha i hvitløk og purre. La det steke litt. Tilsett så karri-pastaen, og resten av grønnsakene og alt det andre.

Så heller du på vann. Litt og litt. Det skal være så mye at det freser opp og damper vekk. Ingen ting skal bli liggende igjen i pannen. På veien koker det grønnsakene. Stå sånn et par minutter, og pass på, hell på litt og litt vann og rør.

For å få litt deilig saus til slutt, heller du over 1 dl rømmer og 1 dl vann til slutt. Du får opp gulfargen på retten, og det blir fyldig og deilig. La det koke seg sammen et minutt. Det går an å bruke bare vann, naturligvis. En halv ts salt gjør seg også.

Hell over på en tallerken sammen med ris eller nuddler og nyt!

Se også:
Chapati er Indias hverdagsbrød
Veggis-wok

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -