
Kålrotbiff med ovnsbakte poteter og dampede grønnsaker
Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.
- Nok til 4 personer.
- 60 min +.
- Vegan.
- Servers gjerne med brun saus eller peppersaus.
Du trenger:
- 1 stk kålrot
- ½ blomkål
- ½ brokkoli
- 2 gulrøtter
- 2-3 poteter per person
- Sesamfrø
- Hvetemel
- Potetmel
- Matolje som tåler høy varme
- Vann
- Grovt salt, pepper, timian, rosmarin
Begynn med potetene. Vask dem og kutt dem i jevnstore båter. Bland sammen 0,5 dl matolje, 1 ts timian, 1 ts rosmarin, et par klyper grovt salt og nykvernet pepper. Ha potetene i en bolle og ha over oljeblandingen. Bland godt. Ha det i en ildfast form og stek på 220c. Potetene skal steke i ca. 40 min.
Mens potetene steker lager du resten av maten.
Kålrot: Kutt kålroten i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell den og skyll i kaldt vann. Kok den mør i lettsaltet vann, ca. 10- 15 min.
Bland sammen 50 g hvetemel, 50 g potetmel og en klype salt. Spe på med 0,5 – 1 dl kaldt vann til det blir en tykk røre. Ha sesamfrø på en tallerken. Vend kålrotskivene først i melblandingen og så i sesamfrø. Stek dem på høy varme til sesamfrøene er gylne.
Grønsnsaker: Skyll grønnsakene i kaldt vann. Del brokkoli og blomkål i små buketter, kutt gulrøtter i skiver. Fyll en gryte med 1-2 cm vann og damp grønnsakene i 4-5 minutter. Bruk rist/ dampinnsats om du har.
Serveres gjerne med brun saus eller peppersaus.
Tips: Tilsett 1-2 ss smør i vannet når du damper grønnsakene, for å få smørdampede grønnsaker.
Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og bloggen Kjøttfri 52.
Se også:
Rødbetesalat
Varm potetsalat