Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kålrotbiff med ovnsbakte poteter og dampede grønnsaker

Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.



  • Nok til 4 personer.
  • 60 min +.
  • Vegan.
  • Servers gjerne med brun saus eller peppersaus.

Du trenger:

  • 1 stk kålrot
  • ½ blomkål
  • ½ brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 poteter per person
  • Sesamfrø
  • Hvetemel
  • Potetmel
  • Matolje som tåler høy varme
  • Vann
  • Grovt salt, pepper, timian, rosmarin

Begynn med potetene. Vask dem og kutt dem i jevnstore båter. Bland sammen 0,5 dl matolje, 1 ts timian, 1 ts rosmarin, et par klyper grovt salt og nykvernet pepper. Ha potetene i en bolle og ha over oljeblandingen. Bland godt. Ha det i en ildfast form og stek på 220c. Potetene skal steke i ca. 40 min.

Mens potetene steker lager du resten av maten.

Kålrot: Kutt kålroten i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell den og skyll i kaldt vann. Kok den mør i lettsaltet vann, ca. 10- 15 min.
Bland sammen 50 g hvetemel, 50 g potetmel og en klype salt. Spe på med 0,5 – 1 dl kaldt vann til det blir en tykk røre. Ha sesamfrø på en tallerken. Vend kålrotskivene først i melblandingen og så i sesamfrø. Stek dem på høy varme til sesamfrøene er gylne.

Grønsnsaker: Skyll grønnsakene i kaldt vann. Del brokkoli og blomkål i små buketter, kutt gulrøtter i skiver. Fyll en gryte med 1-2 cm vann og damp grønnsakene i 4-5 minutter. Bruk rist/ dampinnsats om du har.

Serveres gjerne med brun saus eller peppersaus.

Tips: Tilsett 1-2 ss smør i vannet når du damper grønnsakene, for å få smørdampede grønnsaker.

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og bloggen Kjøttfri 52.

Se også:
Rødbetesalat
Varm potetsalat

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!