
Kålrotbiff med ovnsbakte poteter og dampede grønnsaker


- Nok til 4 personer.
- 60 min +.
- Vegan.
- Servers gjerne med brun saus eller peppersaus.
Du trenger:
- 1 stk kålrot
- ½ blomkål
- ½ brokkoli
- 2 gulrøtter
- 2-3 poteter per person
- Sesamfrø
- Hvetemel
- Potetmel
- Matolje som tåler høy varme
- Vann
- Grovt salt, pepper, timian, rosmarin
Begynn med potetene. Vask dem og kutt dem i jevnstore båter. Bland sammen 0,5 dl matolje, 1 ts timian, 1 ts rosmarin, et par klyper grovt salt og nykvernet pepper. Ha potetene i en bolle og ha over oljeblandingen. Bland godt. Ha det i en ildfast form og stek på 220c. Potetene skal steke i ca. 40 min.
Mens potetene steker lager du resten av maten.
Kålrot: Kutt kålroten i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell den og skyll i kaldt vann. Kok den mør i lettsaltet vann, ca. 10- 15 min.
Bland sammen 50 g hvetemel, 50 g potetmel og en klype salt. Spe på med 0,5 – 1 dl kaldt vann til det blir en tykk røre. Ha sesamfrø på en tallerken. Vend kålrotskivene først i melblandingen og så i sesamfrø. Stek dem på høy varme til sesamfrøene er gylne.
Grønsnsaker: Skyll grønnsakene i kaldt vann. Del brokkoli og blomkål i små buketter, kutt gulrøtter i skiver. Fyll en gryte med 1-2 cm vann og damp grønnsakene i 4-5 minutter. Bruk rist/ dampinnsats om du har.
Serveres gjerne med brun saus eller peppersaus.
Tips: Tilsett 1-2 ss smør i vannet når du damper grønnsakene, for å få smørdampede grønnsaker.
Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og bloggen Kjøttfri 52.
Se også:
Rødbetesalat
Varm potetsalat

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!