Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kålrotbiff med ovnsbakte poteter og dampede grønnsaker

Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Til denne retten bruker du mange av de beste rotgrønnsakene vi har å by på.



  • Nok til 4 personer.
  • 60 min +.
  • Vegan.
  • Servers gjerne med brun saus eller peppersaus.

Du trenger:

  • 1 stk kålrot
  • ½ blomkål
  • ½ brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 poteter per person
  • Sesamfrø
  • Hvetemel
  • Potetmel
  • Matolje som tåler høy varme
  • Vann
  • Grovt salt, pepper, timian, rosmarin

Begynn med potetene. Vask dem og kutt dem i jevnstore båter. Bland sammen 0,5 dl matolje, 1 ts timian, 1 ts rosmarin, et par klyper grovt salt og nykvernet pepper. Ha potetene i en bolle og ha over oljeblandingen. Bland godt. Ha det i en ildfast form og stek på 220c. Potetene skal steke i ca. 40 min.

Mens potetene steker lager du resten av maten.

Kålrot: Kutt kålroten i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell den og skyll i kaldt vann. Kok den mør i lettsaltet vann, ca. 10- 15 min.
Bland sammen 50 g hvetemel, 50 g potetmel og en klype salt. Spe på med 0,5 – 1 dl kaldt vann til det blir en tykk røre. Ha sesamfrø på en tallerken. Vend kålrotskivene først i melblandingen og så i sesamfrø. Stek dem på høy varme til sesamfrøene er gylne.

Grønsnsaker: Skyll grønnsakene i kaldt vann. Del brokkoli og blomkål i små buketter, kutt gulrøtter i skiver. Fyll en gryte med 1-2 cm vann og damp grønnsakene i 4-5 minutter. Bruk rist/ dampinnsats om du har.

Serveres gjerne med brun saus eller peppersaus.

Tips: Tilsett 1-2 ss smør i vannet når du damper grønnsakene, for å få smørdampede grønnsaker.

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og bloggen Kjøttfri 52.

Se også:
Rødbetesalat
Varm potetsalat