
Indiskinspirert gryterett


Dette trenger du (til 4 porsjoner):
- 1 boks røde linser, ca 170 g (vekt uten vann)
- 3 ss tomatpuré
- 2 bokser lett kokosmelk
- 1 blomkål v1 pose selskapserterv
- Garam masala
- Chilipulver
- Salt og pepper
- Matolje
- Tilbehør: Papadums, eller nanbrød.
*Garam masala er en indisk krydderblanding som fås kjøpt på velassorterte matbutikker eller billigere (og bedre!) på «innvandrerbutikker».
Slik går du fram
Ha 2 ss nøytral matolje i en gryte sammen med 1 god spiseskje garam masala, 1/2 ts chilipulver, et dryss med pepper og 1/2 ts salt. La det surre i to minutter før du tilsetter tomatpuré og kokosmelk. Kok opp og bland krydderet godt inn i tomat- og kokosmelkbasen, bruk gjerne visp.
Smak deg frem med mer krydder, jeg pleier alltid ha masse garam masala i. Skyll blomkålen og del den i små, jevnstore buketter. Ha det i gryta og la det småkoke i 5-6 minutter uten lokk. Tilsett linser og erter, la de småkoke i 2 minutter til.
Tilbered Naanbrød eller papadums etter anvisning på pakka og server.
Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl.
Se også:
Chapati er Indias hverdagsbrød
Rød og gul gryte med bønner og pasta

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!