Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Indisk grønnsakswok

En klassisk indisk vegetarrett med poteter og blomkål, og med en parade av krydder som sammen gjør retten til en fest.


Garam masala er kanskje det mest sentrale krydderet i indisk mat. Det er ikke ett krydder, men en miks. Navnet betyr noe sånn som «varm blanding».
Garam masala er kanskje det mest sentrale krydderet i indisk mat. Det er ikke ett krydder, men en miks. Navnet betyr noe sånn som «varm blanding».
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En klassisk indisk vegetarrett med poteter og blomkål, og med en parade av krydder som sammen gjør retten til en fest.Alle de ulike krydderne kan kanskje virke litt voldsomt, men alle bør tilhøre standardutrustningen når vi skal variere middagene. Mengden her er tilpasset vår temmelig store wok. Det går helt fint å bruke en vid kjele i stedet. Grunnen til at den bør være vid, og ikke så høy, er at vi må bruke en stekespade og vippe alt rundt mens det steker.

Du trenger:
indiskwokhoyde
1/2 dl stekeolje, raps eller solsikke.
1 ts spisskummen, jeera på indisk.
1 løk.
4 ts finrevet fersk ingefær.
2 fedd hvitløk, hakket.
1 1/2 ts gurkemeie, haldi på indisk.
1 ts chilipulver.
1 1/2 ts malt koriander.
1 1/2–2 ts salt.
1 ts garam masala.
1 boks hakkede tomater.
3–4 mellomstore poteter i terninger.
1 blomkål i små buketter.
Gjerne litt frisk koriander.

Varm oljen i en panne på litt over middels varme. Ha i spisskummen og la det frese litt under omrøring. Ha i løk og ingefær, stek til løken blir gyllen, men ikke svidd. Ha så i hvitløk og stek litt til under omrøring, til hvitløken tar farge, men ikke blir svidd.

Ha i gurkemeie og rør skikkelig rundt. Fortsett med chilipulver, malt koriander, salt og garam masala (men la noe garam masala være igjen til å drysse over helt til slutt). Hell i bokstomatene, kok opp og la det småkoke i rundt fem minutter.

Ha i potetterninger og la dem koke drøyt fem minutter før du har i blomkålbukettene. Kok til alt er mørt, men ikke bløtkokt. Strø gjerne på litt ekstra garam masala før servering.

Denne oppskriften er levert av forfatterne Yngve Ekern og Hege Ulstein. Du kan lese mer om hvorfor de bestemte seg fo rå droppe kjøtt på hverdagene.

Se også:
Rask og sunn grønnsakswok
Karriwok med mye smak