
Hverdagstaco
Kjempegod taco med chilistekte bønner, mango og avokado.


Kjempegod taco med chilistekte bønner, mango og avokado.
Ingredienser til to porsjoner:
1 desiliter sorte bønner
0,5 sjalottløk
1 hvitløksfedd
Olje til steking
1 teskje spisskummin
1 teskje paprikapulver
1 teskje chilipulver
Salt og pepper
1 mango
1 avokado
1 rød chili
1 kvast koriander
Salatblader og tacoskjell eller tacotubs til servering
Framgangsmåte:
Bløtelegg bønnene over natten, eller i minst 4 timer. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.
Bruker du bønner fra boks kan du droppe dette steget, sil kun av laken fra bønnene og skyll de godt i kaldt vann.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i løk og hvitløk, la det surre noen minutter. Ha deretter i spisskummin, paprikapulver og chilipulver, og la det hele surre noen minutter til. Rør inn bønnene, stek de noen minutter, før du smaker til med salt og pepper.
Rens mango og avokado, og skjær opp i terninger. Skjær chili i tynne ringer. Grovhakk koriander.
Rett før servering blander du de krydderstekte bønnene sammen med mango, avokado, chili og koriander.
Server med frisk salat og tacoskjell eller tacotubs.
Denne oppskriften er levert av Mari Hult og Vegetarbloggen
Se også:
Horn med tacorester
Quesadillas

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!